Сметководствен сервис UNIJA

Сметководствен сервис UNIJA е присутен на меѓународниот пазар. Се одликува со висококвалитетни сметководствени и консултантски услуги и напредни IТ решенија .

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

ЗОШТО ДА НÈ ИЗБЕРЕТЕ НАС?

6

држави

2000+

клиенти

25000

плати

300+

вработени

НАЈДОБАР СМЕТКОВОДСТВЕН СЕРВИС

Учество забележа 4 пати и победи исто толку

Најдобар сметководствен сервис за 2010, 2011, 2015, 2019

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

СÈ НА ЕДНО МЕСТО – SMART ACCOUNTING

Со напредна обработка на податоци, им обезбедуваме на нашите клиенти сигурен увид во прилагодените извештаи, кои се модерна поддршка во нивниот процес на донесување одлуки. Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг.

ЛИЧЕН ПРИСТАП

За многу луѓе, сметководството е мачна и тешка задача, но за нас е предизвик и радост да гледаме задоволни клиенти. Нашиот високо квалификуван персонал посветува посебно внимание на секој клиент и дава професионални совети според нивната специфична ситуација.

ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНИ СТАНДАРДИ

Висококвалитетен стручен кадар со константна едукација – над 100 часа годишно тренинрање по вработен, со што го надминува европскиот просек.

РЕФЕРЕНЦИ

ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ПРИСУСТВО

ISO СЕРТИФИКАТИ

ЗАПОЗНАЈТЕ НÈ

Прегледот на вашите финансии треба да им се довери само на оние кои ја заслужуваат вашата доверба, затоа ве покануваме да дознаете повеќе за нас и да ги откриете придобивките од соработката со нас.

Погледнете ги видео советите!

ПРАШУВАЈТЕ НÈ ПОЧЕСТО

Какви услуги нуди вашиот сметководствен сервис?

Unija Smart Accounting е сметководствена услуга од новата генерација. Услугите што ги обезбедуваме во рамките на сметководственуте услуги се:

 • Книговодство –  Како неопходна фаза во сметководството, ви помага да останете во чекор со вашиот бизнис, со промените во средствата и обврските.
  • Книговодство / Евиденција
  • Книжење на документи (примени, издадени фактури, месечни фактури)
  • Книжење на изводи од банка
  • Пресметка на патни налози
 • Пресметка на данок – Правилните и навремени даночни пријави се неопходни за легално работење на секоја компанија.
  • Водење даночна евиденција
  • Пресметки на пријавите за ДДВ
  • Пресметка на данок на добивка, персонален данок и данок на остварени приходи
 • Извештаи – Извештаи за различни владини институции и вашето раководство, кои обезбедуваат точни информации важни за донесување одлуки и идни деловни потфати.
  • Подготовка на извештаи за банки и други институции
  • Подготовка на извештаи за управување
  • Подготовка на други пропишани извештаи, пријави и даночни пријави

Пресметка на плата – Пресметката на платата во повеќето компании е голем предизвик, главно поради специфичностите во законодавната област и постојаните промени.

Зошто да го изберете сметководствениот сервис на Унија?

Големината на компанијата не го одредува квалитетот на нашите услуги, но за секоја компанија, голема или мала, даваме се од себе и обезбедуваме сеопфатни сметководствени решенија за дури 6 европски земји. Во рамките на нашиот сметководствен сервис обезбедуваме услуги за:

 • Меѓународни компании – Сеопфатно сметководствено решение во 14 европски земји
 • Сметководство за големи и средни компании – Сеопфатно сметководство, сметководствена контрола, деловни информации
 • Сметководство за мали компании и претприемачи – Сметководство за s.p.s, d.o.o, start-up компании, здруженија, институти,…

По што се разликува сметководствениот сервис на Унија од другите?

Групацијата на Unija Smart Accounting ги надминува традиционалните сметководствени рамки и подобро го користи потенцијалот на собраните податоци. Секој пазар има свои специфичности, па затоа во Унија нудиме квалитетно сметководство во дури 6 европски земји, а во исто време ви помагаме да имате целосна контрола врз сите пазари. Нашите експерти ќе ви обезбедат сметководствена поддршка за вашите деловни единици (дома и во странство) и ќе ви овозможат единствен начин на известување за сите ваши деловни единици, без оглед на специфичностите поврзани со сметководственото и даночното законодавство на тие земји.

Кои се предностите на сметководствениот сервис на Унија?

 • СЕОПФАТНО СМЕТКОВОДСТВЕНО РЕШЕНИЕ НА ЕДНО МЕСТО – Од книговодство, контрола и консултации, до подготовка на извештаи. Од сметководство за микро компании до сметководство за меѓународни компании.
 • НАЈВИСОК КВАЛИТЕТ НА УСЛУГИТЕ – ИСО 9001 СТАНДАРД – Високиот квалитет на услугата е обезбеден со сертификатот ISO 9001: 2015. –
 • НАЈВИСОКО НИВО НА ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИТЕ – СТАНДАРД ИСО 27001 – Ние сме првата сметководствена служба во Македонија која може да го докаже својот начин на заштита на информациите со баран стандард како што е ISO 27001
 • ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛЕН СТАНДАРД – Високо квалификуван стручен кадар со континуирана едукација – над 100 часа годишна обука по вработен, што е далеку над европскиот просек.
 • ЌЕ БИДЕТЕ БЕЗБЕДНИ СО НАС – Високото ниво на даночна сигурност за клиентите е нашето основно упатство.
 • УНИЈА СМАРТ АКАУНТИНГ – Сметководството од новата генерација ги надминува традиционалните сметководствени рамки и подобро го користи потенцијалот на собраните податоци.
 • МЕЃУНАРОДНО ПРИСУСТВО – Сеопфатни сметководствени решенија за 14 земји од Централна и Источна Европа.
 • КОНСАЛТИНГ – Сè на едно место: даночен, правен, сметководствен, деловен и финансиски консалтинг.

Каде е присутен и функционира сметководствениот сервис на Унија?

Унија е меѓународна сметководствена компанија, која се карактеризира со висококвалитетни услуги и напредни решенија, како и високо ниво на задоволство и доверба, како кај клиентите така и кај стручната јавност. Нудиме сметководствени и консултантски услуги и пресметка на плата на организации од сите големини и облици, на 14 пазари во Централна и Источна Европа, каде што највисокото ниво на квалитет на услугата го обезбедува тим од високо професионални и искусни професионалци.

ПРЕПОРАКИ

НИ ВЕРУВААТ

ИЗЈАВИ НА КЛИЕНТИ

1. Какво е вашето досегашното искуство со Unija Smart Accounting Macedonia?

Од првиот момент на соработка па се до ден денес сме исклучително задоволни од професионалноста, точноста и навременото обезбедување на информации и услуги од страна на тимот на Unija Smart Accounting Macedonia.

2. Кои промени се случија во вашиот бизнис и кои проблеми ги решивте, користејќи ги услугите на ?

Благодарение на стручноста и ажурноста во полето на пресметки на плати, управување со даноци и сметководство, како и изготвување на завршни сметки сме уверени во исполнувањето на законските обврски и почитување на законските рокови кои ние како компанија ги имаме кон институциите во државата а кои не прават сигурни во донесувањето на исправни одлуки во делот на управување со човечки ресури како и управување со компанијата. Со Unija Smart Accounting Macedonia сме секогаш навремено информирани и запознаени со можните проблеми па така до сега можеме да кажеме дека воопшто не сме се соочиле со сериозен проблем.

3. Дали би ја препорачале Unija како комплетно решение за оптимизација на деловните процеси во една компанија?

Секако дека да. На сите кои размислуваат да отпочнат start up во Северна Македонија а особено на оние кои немаат интерен сметководствен/финансиски сектор можат комплетно да и се доверат на Unija Smart Accounting Macedonia, за потоа да можат мирно да се фокусираат на развивање на своите бизниси.

1. Какво е вашето досегашното искуство со Unija Smart Accounting Macedonia?

Досега соработуваме одлично и сме презадоволни. Тимот на Unija е исклучително одговорен, исполнителен, точен и професионален.

2. Кои промени се случија во вашиот бизнис и кои проблеми ги решивте, користејќи ги услугите на ?

Од почетокот на нашето работење ние сме со Unija, а тоа вклучува и основање на нашата компанија. Добивме одлична поддршка во тој дел и комплетна услуга со даночен сметководствен и правен консалтинг. Сите промени кои интерно ги правиме во нашата компанија, со Unija успеваме брзо и навремено да ги реализираме до сам крај. Исто така сме и навремено информирани за можните проблеми кои можат да настанат врзани со законите во нашата држава.

3. Дали би ја препорачале Unija како комплетно решение за оптимизација на деловните процеси во една компанија?

Апсолутно. Наша топла препорака до сите оние кои се во потрага за професионален однос, знаење и точност.

1. Какво е вашето досегашното искуство со Unija Smart Accounting Macedonia?

Професионалност на високо ниво, секогаш исполнителни и достапни во секое време.

2. Кои промени се случија во вашиот бизнис и кои проблеми ги решивте, користејќи ги услугите на Unija?

Успеваме да имаме финансиски извештаи во точно зададени рокови и сите промени кои ги вршиме во рамките на нашата компанија, успевме брзо и ефикасно со Unija да ги реализираме до крај.

3. Дали би ја препорачале Unija како комплетно решение за оптимизација на деловните процеси во една компанија?

Секако. Доколку сакате професионално ниво на услуга Unija е вистинската адреса за вас.

1. Какво е вашето досегашното искуство со Unija Smart Accounting Macedonia?

Презадоволни сме од соработката Unija – DSV Северна Македонија. Квалификуван, искусен и многу стручен кадар.

2. Кои промени се случија во вашиот бизнис и кои проблеми ги решивте, користејќи ги услугите на Unija?

Главната промена беше смената на локалниот менаџер во Unija. Тоа го менува квалитетот на услугите на многу повисоко ниво, а воедно досега не сме се соочиле со ниеден проблем што претставува огромна предност за една компанија.

3. Дали би ја препорачале Unija како комплетно решение за оптимизација на деловните процеси во една компанија?

Секогаш. Unija нуди целосен развој за дигитализација на услугите.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

25. септември, 2023

Меѓународни сметководствени услуги: Уметноста на Глобализацијата

Меѓународните сметководствени услуги стануваат сè попопуларни како што се поголем број на бизниси се шират на глобалниот пазар. Има голема придобивка од преминувањето на границите и културите, бидејќи гарантира нови клиенти и нови начини на работа. Меѓународните сметководствени услуги им помагаат на овие бизниси да се справат со дневните потреби за финансиско известување, финансиско сметководство, платен список и многу повеќе.

Повеќе
5. септември, 2023

Пресметка на плата – правилно пресметајте ја вашата плата овде

Пресметката на плата е нешто што сигурно сте го сретнале за време на вашата работа во различни компании. Неправилно пресметаната плата е голем проблем за многу вработени. Причината за тоа може да биде несоодветно познавање на законот, непрофесионалност или негрижа. Работниците кои можеби ја очекуваат токму таа плата за да го прехранат своето семејство, воедно стануваат демотивирани и фрустрирани во својата работа.

Повеќе
6. јули, 2023

Основање на Д.O.O. во Србија

Доколку сакате да отворите/основате друштво со ограничена одговорност во Република Србија, треба да ја следите соодветната процедура како и да ја набавите и подготвите соодветната документација. Со цел да ви заштедиме време и да го приближиме процесот на основање бизнис компанија во Република Србија, подготвивме преглед на најважните податоци поврзани со овој процес.

Повеќе
22. јуни, 2023

Отварање фирма во Северна Македонија

Дали размислувате да отворите друштво со ограничена одговорност како физичко или правно лице? Основањето на друштво со ограничена одговорност во Северна Македонија е по утврдена процедура. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги собравме сите потребни информации за воспоставување на Д.О.О. во Северна Македонија, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

Повеќе
16. јуни, 2023

Студентски натпревар – Unija Challenge 2023

Unija Challenge е студентски регионален натпревар за најдобри проектни задачи во споменатите области. Задачите и темите од овие области претставуваат интересен предизвик во кој учениците можат да го тестираат своето постоечко знаење, да го надградат и да стекнат нови искуства.

Повеќе
15. мај, 2023

Водење бизнис во Босна и Херцеговина

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори кои е тешко субјективно да се измерат и проценат, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живеење на луѓето во одреден регион.

Повеќе
13. април, 2023

Водење бизнис во Словенија

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори тешко се мерат и оценуваат субјективно, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живот на луѓето во одреден регион. Правните рамки, даночните оптоварувања и бенефиции и другите државни регулативи кои го обликуваат начинот на водење бизнис во одредена земја се несомнено мерливи.

Повеќе
5. април, 2023

Промена во сметководствениот сервис

Има многу компании кои не се сигурни дали промената на нивниот сметководствен сервис е вистинската опција за нив. Некои стравуваат дека ако ја сменат сметководствената услуга, тоа може да предизвика проблеми или други потешкотии поврзани со сметководството.

Повеќе
24. март, 2023

Отворањето фирма во Хрватска никогаш не било толку едноставно

Основањето на друштво со ограничена одговорност во Хрватска е по утврдена процедура и е поврзано со одредени трошоци. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги сумираме сите потребни информации за воспоставување на ДОО во Хрватска, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

Повеќе
24. февруари, 2023

Експерти за пресметка на платата

Голем предизвик за сите експерти се честите измени на законот. Во Република Македонија експерт за пресметка на плати треба да ги знае правилата за пресметката на истата и да ги следи измените во законите и во ентитетите и во окрузите и да ги спроведе навреме.

Повеќе