ПРАШАЊЕ

Досега ни ја укажаа својата доверба повеќе од 2.000 задоволни клиенти. Доколку и вие сакате да сте успешни во работењето и да бидете сведоци на развојот и растот на вашата компанија, слободно контактирајте не.

Без разлика дали ви треба сметководство, пресметка на платата, HR или IT услуги, или барате совет во областите на даноци, право, сметководство, бизнис или дури и како да започнете бизнис, нашите експерти ќе ви дадат конкретни и ефективни одговори.

More info

+389 2 2450 199

info.sk@unija.com

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  15. мај, 2023

  Водење бизнис во Босна и Херцеговина

  Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори кои е тешко субјективно да се измерат и проценат, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живеење на луѓето во одреден регион.

  Повеќе
  13. април, 2023

  Водење бизнис во Словенија

  Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори тешко се мерат и оценуваат субјективно, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живот на луѓето во одреден регион. Правните рамки, даночните оптоварувања и бенефиции и другите државни регулативи кои го обликуваат начинот на водење бизнис во одредена земја се несомнено мерливи.

  Повеќе
  5. април, 2023

  Промена во сметководствениот сервис

  Има многу компании кои не се сигурни дали промената на нивниот сметководствен сервис е вистинската опција за нив. Некои стравуваат дека ако ја сменат сметководствената услуга, тоа може да предизвика проблеми или други потешкотии поврзани со сметководството.

  Повеќе
  24. март, 2023

  Отворањето фирма во Хрватска никогаш не било толку едноставно

  Основањето на друштво со ограничена одговорност во Хрватска е по утврдена процедура и е поврзано со одредени трошоци. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги сумираме сите потребни информации за воспоставување на ДОО во Хрватска, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

  Повеќе
  24. февруари, 2023

  Експерти за пресметка на платата

  Голем предизвик за сите експерти се честите измени на законот. Во Република Македонија експерт за пресметка на плати треба да ги знае правилата за пресметката на истата и да ги следи измените во законите и во ентитетите и во окрузите и да ги спроведе навреме.

  Повеќе
  21. февруари, 2023

  Воведен е Законот за платежни услуги и платни системи и измени и дополнувања на Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам

  Od 01.01.2023. godine počela je primjena novog Zakona o platnim uslugama i platnim sistemima, koji predviđa nekoliko odredbi koje smo odabrali da istaknemo i koje treba uzeti u obzir u dosadašnjem radu. Takođe, u tekstu predstavljamo izmjene i dopune Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

  Повеќе
  3. февруари, 2023

  Топ пет карактеристики на квалитетно сметководство

  Како да изберете сметководствен систем кој ќе ви стане најдобар пријател, не е многу лесно да се стави во рамките на правилата, но овие пет совети дефинитивно можат да ви помогнат.

  Повеќе
  26. јануари, 2023

  Измена на закони од даночна сфера во Р.С.Македонија

  Usvojene su izmjene i dopune Zakona o porezu na lični dohodak, dok su izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Zakona o porezu na dobit još u skupštinskoj proceduri. Sve detalje promjena donosimo u ovom tekstu.

  Повеќе
  23. јануари, 2023

  Флуктуација и заминување на експерти за пресметката на платите

  Поради флуктуацијата на вработени, може да се случи фирма со 50 или повеќе вработени да остане без експерт за плати. Кои се сите проблеми што може да се случат доколку единствениот што пресметува плати ја напушти компанијата?

  Повеќе
  21. ноември, 2022

  Бараме системски инженери со добро познавање на одбојката. Или барем кошарка. И фудбалот е добредојден.

  Системски инженер (м/ж) Не, навистина. Би сакале да победиме на меѓународните спортски игри на Унија. Составуваме тим. Секако, сакаме да […]

  Повеќе