НАМЕСТО ВАС, НИЕ СЕ ГРИЖИМЕ ЗА …

ДАНОЧЕН КОНСАЛТИНГ

Даночна оптимизација и практични решенија

Како водечка сметководствена компанија во Словенија со силно присуство во други европски земји, на нашите клиенти им нудиме сеопфатни и ажурирани даночни совети во широк опсег на даночни области.

ПРАВНО СОВЕТУВАЊЕ

Подготовка и преглед на правна документација

Ние сме свесни дека сите правни односи имаат свои финансиски импликации, затоа ќе ве советуваме кои се најдобрите практики од секоја област.

БИЗНИС И ФИНАНСИСКИ КОНСАЛТИНГ

Стратешки ориентации и намалување на ризикот

Обезбедуваме финансиски и деловни советодавни услуги во сите фази од животниот циклус на компанијата. Ние го разбираме бизнисот, ги знаеме вистинските решенија и имаме тим со експертиза и искуство.

ПРОВЕРЕТЕ КАКО УНИЈА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ!

ПРЕДНОСТИ НА КОНСАЛТИНГОТ ВО УНИЈА

Сите одговори на прашања од различни области ги добивате на едно место. Одлични сме на дури 146 земји во Централна и Источна Европа и нудиме практични решенија за оптимизација на работата.

СЕОПФАТЕН ТРЕТМАН НА ПРАШАЊА ОД РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ

Правни, сметководствени, даночни, финансиски и деловни консалтинг на едно место.

КОНСУЛТИРАЊЕ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ОБЛАСТ

Сите видови на консултации во регионот на ЦИЕ се на едно место. Горди сме на голем тим консултанти во околу 14 европски земји..

ВИСОКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СОВЕТНИЦИ

Со долгогодишно искуство во пракса и активна улога како предавачи и како автори на професионални публикации

ИНДИВИДУАЛЕНО СОВЕТУВАЊЕ

Ние ги третираме сите наши клиенти поединечно, нудиме практични решенија и помагаме да се оптимизира работата.

КОНСУЛТАНТЕН ТИМ НА УНИЈА

Знаење и искуство засновани на исклучителна професионална основа и темелно разбирање на знаењето за предизвиците со кои се соочувате.

ПРОФЕСИОНАЛНОСТ НА ВИСОКО НИВО

Да се има професионалност на високо ниво е клучен фактор кој влијае на изборот на експерт за консултации во одредена област, а исто така и на довербата на клиентите. Вработените во Унија Консалтинг можат да се пофалат со својата професионалност благодарение на нивното формално образование но и со континуирано интерно стручно образование. Нашите професионалци добиваат повеќе од 100 часа годишна обука, што е многу над европскиот просек, кој се движи помеѓу 30 и 40 часа. Нам ни е одлично познато дека можеме да поставиме и одржуваме високи професионални стандарди само со квалификуван стручен кадар.

НАШИТЕ ЕКСПЕРТИ

Во Unija, свесни сме за важноста на личниот пристап, затоа ве покануваме да се сретнете со нашите експерти кои се грижат за вашите прашања и да ги погледнете нивните достигнувања.

Кому му се јавувате кога се соочувате со важни одлуки?

На вашиот финансиски директор, се разбира.Ова е процес каде што компанијата ангажира високо квалификуван професионалец за да управува со нејзините финансиски операции. Тоа е оној што го нарекувате.

Дали сакате да инвестирате во Западен Балкан?

Сметајте на нас како ваш локален водич.
Како да основате компанија, како да вработите луѓе и како да не правите грешки што ги прават вашите конкуренти.

Словенија

dr. Nina Orehek Ručigaj

Хрватска

Ivan Podgorski Boček

Босна и Херцеговина

Džejna Mahović

Србија

Dragana Ašić Ratkovac

Црна Гора

Iva Asanović

Северна Македонија

Milan Aleksovski

Milan Aleksovski

ПРЕВЗЕМАЊЕ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО РИЗИЦИТЕ

Со сета должност, ние се грижиме вашиот бизнис да биде ажуриран и во согласност со законот. Ве советуваме како и кога да преземете понатамошни успешни деловни чекори.

Ве интересира продажба на фирма и префрлање на бизнис?

САКАТЕ ДА ДОЗНАЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ПРОЦЕСОТ ВО ВИСТИНА?

За вас подготвивме прирачник со сите потребни информации.

ПРЕПОРАКИ

КЛИЕНТИ КОИ СЕ УВЕРИЛЕ ВО КВАЛИТЕТОТ НА НАШИТЕ УСЛУГИ

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO