ПРЕСМЕТКА НА ПЛАТИ

Многу чувствителна област која е предмет на чести промени во законодавството и регулативата, поради што ви се потребни експерти од доверба

НАМЕСТО ВАС, НИЕ СЕ ГРИЖИМЕ ЗА …

ОДМЕТ ЗА РАБОТНА ЗАРАДА ЗА ПРЕДУЗЕЋА

Заработките на вработените се пословна тајна за повеќето работодавци, и поради тоа, тоа е најосетливо прашање за вработените. Затоа точноста во пресметката и стручното советување на менаџментот стануваат сè посериозни. За вашиот бизнис целосно се заемаме со пресметката на заплатите и други исплати кон вработените.

Месечен пресметков на накнадата и исплата на трошоците на вработените.
Пресметка на хонорари, договори за дело, накнади итн.
Подготовка на налози за плата и други надомесни, придонеси и даноци.
Пријавување во Фонд за пензиско и инвалидско осигурување, Даночна управа итн.
Подготовка на барања за накнада на плата и придонеси.
Периодични пресметки (регреси, бонуси,…)
Автоматизирани извештаи за структурата на трошоците на работа според трошковните места во проекти.
Подготовка на извештаи и други услуги по потреба на клиентот за интерна употреба.

Пресметка на платите за меѓународни компании

Со активно присуство на меѓународната арена, Унија им овозможува на своите клиенти да плаќаат плати за сите компании што работат во регионот на ЦИЕ. Истовремено со пресметката на платите и другите исплати, ние исто така се грижиме за сите задолжителни месечни и годишни извештаи до надлежните институции.

Е-бизнис во пресметката на платите

Нема повеќе препишување податоци во системот или носење документација кај сметководител.

 

Современите IТ решенија на Unija овозможуваат брз, лесен и ефикасен бизнис без хартија. Вашите вработени сега имаат 24 -часовен преглед на релевантна документација и годишен одмор на нивниот мобилен телефон.

Документацијата потребна за пресметка на платите (патни трошоци, боледување …) се скенира и во документарниот систем.

Врз основа на скенираните документи, вршиме пресметка на платите за вашите работници.

Преку нашата мобилна апликација Unija App, вашите вработени имаат 24/7 пристап до нивните платежни листови, преглед на состојбата на годишниот одмор, друга внатрешна документација што ја објавувате (акти на компанијата, огласна табла, итн.), Може да аплицираат за отсуство и да добијат одговор на нивниот телефон.

ОПТИМИЗИРАЈТЕ ПЛАТЕН СПИСОК И СМЕТКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

ЗОШТО ВРЕДИ ДА СЕ ПРЕСМЕТА ПЛАТАТА ВО УНИЈА?

Според нашето искуство, компаниите одлучуваат да го сторат тоа првенствено поради оптимизација на трошоците и професионалност, а нивните вработени се пренасочуваат кон работата и задачите што создаваат поголема додадена вредност за компанијата.

Obračun plata u kompaniji

Надворешен изведувач – Унија сметководствена куќа

На вработените им обезбедува преглед преку Интернет (24/7):

ДАЛИ СТЕ НЕЗАДОВОЛНИ ОД МОМЕНТАЛНОТО СМЕТКОВОДСТВО?

СМЕНЕТЕ ГИ ВАШИТЕ СМЕТКОВОДСТВЕНИ УСЛУГИ!

Сметководствен сервис UNIJA

Сметководствен сервис UNIJA е присутен на меѓународниот пазар. Се одликува со висококвалитетни сметководствени и консултантски услуги и напредни IТ решенија.

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

ПРЕПОРАКИ

КЛИЕНТИ КОИ СЕ УВЕРИЛЕ ВО КВАЛИТЕТОТ НА НАШИТЕ УСЛУГИ

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO