RAČUNOVODSTVO

Računovodstvo je mnogo više od običnih brojeva – to je univerzalni jezik rada.

Koristimo ga za pisanje uzbudljivih poslovnih priča.

ZARADE

Brinemo se o vašem obračunu zarada, a nudimo i savjetovanje iz oblasti radnih odnosa.

IT RJEŠENJA

Pregled bilansa stanja i operativnosti poslovanja. Bilo gdje i bilo kada.
S ponosom možemo reći da nam vjeruje više od 500 kompanija za svoju IT infrastrukturu.

SAVJETOVANJE

Kombinujemo znanja i nudimo efikasna i praktična rješenja.

Računovodstvo, zarade, IT rješenja in savjetovanje

Zašto izabrati Uniju?

Evropskih država
0
zadovoljnih klijenata
0 +
mjesečnih platnih listi
0 +
zaposlenih
0 +

20 godina djelovanja

REFERENCE

MEĐUNARODNA PRISUTNOST

ISO CERTIFIKATI

CENTRALIZOVANE USLUGE

Unija Smart Accounting

Unija Smart Accounting je međunarodna računovodstvena kompanija, poznata po pružanju visokokvalitetnh računovodstvenih i savjetodavnih usluga, kao i naprednim IT rješenjima.

Da bismo optimizovali poslovanje naših klijenata, razvili smo napredni Unija Smart Accounting sistem – novu generaciju računovodstva, koja povezuje ključne usluge: računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje. Kroz naprednu obradu podataka, našim klijentima pružamo pouzdan uvid u prilagođene izveštaje, koji su moderan alat za donošenje njihovih poslovnih odluka.

NAJBOLJI RAČUNOVODSTVENI SERVIS

Učestvovali četiri puta – pobijedili četiri puta!

Najbolji računovodstveni servis u 2009,2010,2011,2015

Unija je četverostruki dobitnik nagrade »Najbolji računovodstveni servis u kategoriji velikih«. Izbor je održan pod pokroviteljstvom Komore računovodstvenih servisa, a Unija je tri puta zaredom osvojila titulu najboljeg računovodstvenog servisa 2009, 2010 i 2011. Nakon par godina pauze i ponovnog učestvovanja 2015. godine, opet smo nagrađeni titulom najboljeg.

SVE NA JEDNOM MJESTU – PAMETNO RAČUNOVODSTVO

Napredni računovodstveni sistem nove generacije. Našim klijentima ovaj sistem pruža pouzdan uvid u složene poslovne odnose i pomaže im da donesu odgovarajuće, informisane odluke. Unija Smart Accounting povezuje tri nezavisne, ali funkcionalno i operativno usko povezane oblasti – računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje.

LIČNI PRISTUP

Za mnoge ljude računovodstvo je naporan i težak zadatak, ali nama predstavlja izazov i radost kada gledamo zadovoljne klijente. Naš visokokvalifikovani kadar posvećuje posebnu pažnju svakom klijentu i pruža stručne savjete u skladu sa svakom specifičnom situacijom.

VISOKI PROFESIONALNI STANDARDI

Visokokvalifikovani stručni kadar koji se u kontinuitetu edukuje – preko 100 sati godišnje obuke po zaposlenom, što je znatno iznad evropskog prosjeka.

UPOZNAJTE NAS

U Uniji već 20 godina težimo pružanju usluga vrhunskog kvaliteta. Naš tim je posvećen postizanju izvrsnosti u svim oblastima u kojim poslujemo.

 

Finansijske poslove povjerite samo onima koji zaslužuju vaše povjerenje, zato iskoristite priliku da saznate više detalja i otkrijte prednosti saradnje s nama.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Unija Smart Accounting je računovodstveni servis nove generacije. Usluge koje pružamo u okviru računovodstvenog servisa uključuju:

 • Knjigovodstvo – Kao najvažnija faza u računovodstvenom procesu, pomaže vam da budete u toku sa svojim poslovanjem, kao i sa promjenama imovine i obaveza.
 • Knjigovodstvo / evidencija
 • Knjiženje primljenih i izdatih faktura, bankovnih izvoda itd.
 • Obračun putnih naloga

Obračun poreza – Pravilne i blagovremene poreske prijave neophodne su za zakonito poslovanje svake kompanije.

 • Vođenje poreske evidencije
 • Obračuni prijava PDV-a
 • Obračun poreza na dobit pravnih lica i poreza na dobit fizičkih licIzvještaji – Izveštaji za različite državne institucije i vaše rukovodstvo, koji pružaju tačne informacije važne za donošenje odluka i buduće poslovne poduhvate.
 • Priprema izvještaja za banke i druge institucije
 • Priprema izvještaja za menadžment
 • Izrada drugih propisanih izvještaja, obračuna i poreskih prijava

Veličina kompanije ne određuje kvalitet naših usluga, već težimo svakoj kompaniji, većoj ili manjoj, i nudimo sveobuhvatna računovodstvena rešenja za čak 6 zemanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Dakle, računovostvene usluge pružamo:

 • Međunarodnim kompanijama – Sveobuhvatno računovodstveno rješenje u 14 evropskih zemalja
 • Velikim i srednjim preduzećima – Sveobuhvatni proces računovodstva, računovodstveni nadzor, poslovne informacije
 • Malim preduzećima i preduzetnicima – Računovodstvo samostalnih preduzetnika, društava sa ograničenom odgovornošću, novih preduzeća, udruženja, ustanova itd.

Unija Smart Accounting nadilazi tradicionalne računovodstvene okvire i bolje koristi potencijal prikupljenih podataka. Svako tržište ima svoje specifičnosti, pa u Uniji nudimo kvalitetno računovodstvo u čak 6 evropskih zemalja, a istovremeno vam pomažemo da steknete potpunu kontrolu nad svim tržištima. Naši stručnjaci će vam pružiti računovodstvenu podršku za vaše poslovne jedinice (domaće i inostrane) i osigurati jedinstven način izvještavanja za sve vaše poslovne jedinice, bez obzira na specifičnosti vezane za računovodstvenu i poresku legislativu ovih zemalja.

 • SVEOBUHVATNO RJEŠENJE RAČUNOVODSTVA NA JEDNOM MJESTU – Od knjigovodstva, kontrole i savjetovanja do pripreme izvještaja. Od računovodstva za mikro kompanije do računovodstva međunarodnih kompanija.
 • NAJVIŠI KVALITET USLUGA – ISO 9001 STANDARD – Visok kvalitet usluga garantuje ISO 9001:2015 sertifikat. –
 • NAJVIŠI NIVO ZAŠTITE INFORMACIJA – STANDARD ISO 27001 – Mi smo prvi računovodstveni servis u Sloveniji koji može dokazati svoj način zaštite informacija sa tako zahtjevnim standardom kao što je ISO 27001.
 • VISOK STANDARD PROFESIONALNOSTI – Visoko obučen i stručan kadar koji se u kontinuitetu edukuje – preko 100 sati godišnje obuke po zaposlenom, što je znatno iznad evropskog prosjeka.
 • SA NAMA ĆETE BITI SIGURNI – Visok nivo poreske sigurnosti za klijente je naš osnovni princip.
 • UNIJA SMART ACCOUNTING – Računovodstvo nove generacije koje prevazilazi tradicionalne računovodstvene okvire i bolje koristi potencijal prikupljenih podataka.
 • MEĐUNARODNO PRISUSTVO – Sveobuhvatna računovodstvena rješenja za 6 zemalja Centralne i Istočne Evrope.
 • KONSALTING (SAVJETOVANJE) – Sve na jednom mjestu: poresko, pravno, računovodstveno, poslovno i finansijsko savjetovanje.

Unija je međunarodna računovodstvena kompanija koju odlikuje visokokvalitetno pružanje usluga, napredna rješenja, kao i visok nivo zadovoljstva i povjerenja kako među klijentima, tako i u stručnoj javnosti. Nudimo računovodstvene usluge, obračun plata, IT rješenja i savjetovanje za organizacije svih veličina i tipova na 6 tržišta Centralne i Istočne Europe, gdje najviši nivo kvaliteta usluga osigurava tim visokoprofesionalnih i iskusnih stručnjaka.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO