UPIT

Do sada je više od 2000 zadovoljnih kupaca ukazalo povjerenje nama. Ako i vi želite da uspješno poslujete i vidite razvoj i rast vaše kompanije, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Bez obzira da li vam je potrebno računovodstvo, obračun plata, HR ili IT usluge, ili tražite savjet u oblasti poreza, zakona, računovodstva, poslovanja ili čak kako započeti posao, naši stručnjaci će vam dati konkretne i efikasne odgovore.

Više

+382 20 510 027

info.pg@unija.com

  NAJNOVIJE VIJESTI

  31. January, 2023

  ZAKON O DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE

  Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijelno osiguranje koji je objavljen u Službenom listu Crne Gore broj 152/22 dana 30.12.2022. godine, na snagu su stupile određene izmjene i dopune Zakona.

  Više
  31. January, 2023

  OPŠTI KOLEKTIVNI UGOVOR

  Dana 30.12.2022. godine stupio je na snagu Opšti kolektivni ugovor, koji će se primjenjivati na sve poslodavce u Crnoj Gori.

  Više
  24. January, 2023

  ZAKON O POREZU NA DOHODAK FIZIČKIH LICA

  Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica (Službeni list Crne Gore, broj 152/22 od […]

  Više
  23. January, 2023

  Fluktuacija i odlazak stručnjaka za obračun zarada

  Fluktuacija zaposlenih u firmama Fluktuacija zaposlenih je termin koji se odnosi na posebnu vrstu odlazaka zaposlenih iz firme. Fluktuacija zaposlenih […]

  Više
  8. December, 2022

  Posljedice u slučaju ne dostavljanja studije o transfernim cijenama

  Raspon kazni za pravno lice za eventualno nepoštovanje odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica (“ZoPD“) kreću se između 1.000 i 20.000 eura, a za odgovorno lice u pravnom licu u rasponu od 500 do 2.000 eura.

  Više
  8. December, 2022

  Šta je potrebno za studiju o transfernim cijenama?

  Mogućnosti za nastanak greške pri izradi dokumentacije su nažalost velike i moguće na bilo kom od većeg broja koraka koje je potrebno proći da bi se napravila kvalitetna analiza i dokumentacija o transfernim cijenama.

  Više
  7. December, 2022

  Ko je obavezan imati studiju o transfernim cijenama?

  Zakonska odredba koja je početkom ove godine stupila na snagu donosi novu obavezu pripreme studije o transfernim cijenama za periode […]

  Više
  7. December, 2022

  Šta nam donosi Zakon o transfernim cijenama?

  U skladu sa zakonskim odredbama , poreski obveznici Crne Gore su prilikom godišnje prijave poreza na dobit obavezni iskazati prihode i rashode po osnovu transakcija sa povezanim licima. Takođe, obavezni su i objelodaniti poreska prilagođavanja na osnovu analize TP dokumentacije.

  Više
  17. November, 2022

  Da li obračun zarada povjeriti eksternoj kompaniji?

  Kada govorimo o zaradama, svaki pojedinac želi da iznos njegove zarade ostane tajni podatak i kompanije su dužne osigurati tajnost. Svi poslodavci ulažu velike napore da osiguraju da podaci o visini zarade i naknada ne postanu javni. Upravo ovdje i vrlo često, na scenu stupa outsourcing obračuna zarada, kao rješenje koje može da zadovolji sve zahtjeve zaposlenih i njihovih poslodavaca.

  Više
  16. September, 2022

  Prijavite se na Unija Challenge za studente

  Ostvarili smo brojne pomake u profesionalnim i tehničkim oblastima i uspostavili nove standarde poslovanja. Upravo zbog toga želimo pomoći i mladima da pored svog formalnog obrazovanja steknu vještine koje će im koristiti u poslovnom svijetu. Jedna od takvih načina su i ovakva takmičenja.

  Više