FINANSIJSKO SAVJETOVANJE

Nudimo usluge finansijskog i poslovnog savjetovanja u svim fazama životnog ciklusa kompanije, razumijemo poslovanje, znamo prava rješenja i imamo stručan i iskusan tim.

U Unija CONSULTING brinemo za…

FINANSIRANJE DUGA

Pomoć kompanijama u dobijanju novih kredita, reprogramiranju postojećih kredita, zamjeni postojećih kredita povoljnijim kreditima i pronalaženju mogućnosti finansiranja alternativnim finansijskim instrumentima.

DOBIJANJE VLASNIŠTVA I DRUGI IZVORI FINANSIRANJA

Potraga za potencijalnim investitorima i izvršavanje transakcije pribavljanja takvih resursa (dokapitalizacija, mezzanin finansiranje)

FINANSIJSKO I POSLOVNO RESTRUKTURIRANJE DRUŠTVA

Pomoć u realizaciji finansijskog i poslovnog restrukturiranja uključuje mjere vanparničnog (dobrovoljnog) restrukturiranja i mjere restrukturiranja prema zakonu o insolventnosti (preventivno restrukturiranje, prisilno poravnanje).

PROCJENA KOMPANIJA, NEKRETNINA I OPREME

Nudimo usluge iz oblasti procjene vrijednosti preduzeća, pojedinih poslovnih jedinica i pojedinačnih djelatnosti, nekretnina, mašina i opreme i nematerijalne imovine. Radimo isključivo sa vanjskim procjeniteljima koji su upisani u registar Slovenačkog instituta za reviziju, a svi izvještaji su pripremljeni prema međunarodnim standardima vrednovanja.

  • Vrednovanje preduzeća
  • Procjena vrijednosti nekretnina
  • Vrednovanje mašina i opreme
  • Vrednovanje nematerijalne imovine
Proces računovodskega servisa se spreminja in komuniciranje med starim in novim računovodstvom

SAVJETOVANJE O MOGUĆIM POBOLJŠANJU POSLOVNOG I FINANSIJSKOG STANJA

Nezavisni pregled i konsalting u pojedinim oblastima poslovanja kompanije.

 

  • Izrada analize poslovanja i postojećeg stanja kompanije
  • Procjena projekcija i poslovnih planova
  • Prijedlog mjera u vezi sa dodatnim kreditima

FINANSIJSKI DUE DILIGENCE

Potpuni due diligence kompanije, koji omogućava zainteresiranim stranama da vide pravni status, finansijsko stanje i identifikaciju ključnih rizika kompanije. Više o Due Diligenceu pročitajte ispod.

PREGLED POSLOVANJA ZA ZAJMODAVCE (IBR)

Nezavisnim pregledom poslovanja kompanije, davaoci kredita dobijaju objektivne informacije za donošenje odluka o postojećim i novim potraživanjima kompanije.

PRIPREMA POSLOVNOG I FINANSIJSKOG PLANA I OCJENA INVESTICIONIH PLANOVA I PROJEKATA

Osnova poslovnih odluka u kompaniji i pomoć u odlučivanju o potencijalnim investitorima i bankama,…

OPTIMIZACIJA TROŠKOVA

Znate li 5 koraka za povećanje profita? Računovodstvena kuća Unija zna! Tajna nije uvijek samo u povećanju prodaje, već i u smanjenju troškova. Naši stručnjaci pomažu vam da shvatite gdje možete uštedjeti, predlažu mjere i pomažu vam u analizi optimizacije troškova.

PROVJERITE KAKO VAM UNIJA MOŽE POMOĆI!

PREDNOSTI KONSALTINGA U UNIJI

Na jednom mjestu dobijate sve odgovore na pitanja iz različitih oblasti. Uspješno poslujemo na čak 6 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi i nudimo praktična rješenja za optimizaciju rada.

SVEOBUHVATNA PITANJA IZ RAZLIČITIH OBLASTI

Pravno, računovodstveno, poresko, finansijsko i poslovno savjetovanje na jednom mjestu.

KONSALTING U MEĐUNARODNOM PROSTORU

Sve vrste konsaltinga u regionu CEE na jednom mjestu. Ponosimo se velikim timom konsultanata u čak 14 evropskih zemalja.

VISOKO PROFESIONALNI KONSULTANTI

Sa dugogodišnjim iskustvom u praksi i aktivnom ulogom predavača i autora stručnih publikacija.

INDIVIDUALNI TRETMAN

Sve klijente tretiramo pojedinačno, nudimo im praktična rješenja i pomažemo im da optimizuju svoj rad.

UNIJA CONSULTING TIM

Znanje i iskustvo koje stoje na izuzetnim profesionalnim osnovama i temeljno poznavanje izazova sa kojima se suočavate.

Visoka profesionalnost

Visoka profesionalnost je osnovni faktor koji utiče na izbor stručnjaka za konsultacije u određenoj oblasti, a takođe i na povjerenje klijenata. Zaposleni u Savjetu za konsalting svoju profesionalnost potvrđuju formalnim obrazovanjem i stalnim stručnim obrazovanjem. Više od 100 sati godišnje obuke znatno je iznad evropskog prosjeka i kreće se između 30 i 40 sati. Svjesni smo da samo sa kvalifikovanim stručnim osobljem možemo postaviti i održavati visoke profesionalne standarde

Često nas pitate

Postoji mnogo računovodstvenih problema, ali neki se javljaju češće. Možda je i vaš među njima, pa ih pogledajte u nastavku. Ako niste pronašli odgovor, kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

Nudimo širok spektar poslovnih i finansijskih usluga. Naša oblast ekspertize je finansiranje duga. Pomažemo kompanijama da podignu nove kredite, konvertuju svoje postojeće, zamijene kredit povoljnijim ili pronađu druge načine finansiranja putem alternativnih finansijskih instrumenata.

U procesu sticanja sredstava pripremamo poslovne i finansijske planove koji pomažu potencijalnim investitorima i bankama. Pripremamo kompletan predlog za optimalnu strukturu transakcija i pažljivo procenjujemo sve pružaoce finansiranja i investitore.

Biznis plan je veoma važan. Možete ga koristiti u mnogim različitim scenarijima, ali je najvažniji za sticanje duga ili druge oblike finansiranja. Kroz pravilno izgrađen biznis plan, investitor vidi vašu viziju, vještine planiranja i potencijalne prijetnje koje vaše poslovanje može imati.

Struktura i sadržaj biznis plana moraju biti prilagođeni specifičnim potrebama svrhe za njegovu izradu. Ako vam je potreban biznis plan, možete vjerovati našim zaposlenima da će izraditi profesionalan i kvalitetan biznis plan.

Naplaćujemo satnicu. Ako postoji zadatak koji oduzima više vremena, možemo se dogovoriti o posebnoj satnici.

Da, nudimo podršku za finansijsko i operativno restrukturiranje, što uključuje mjere vansudskog (dobrovoljnog) restrukturiranja i mjere u okviru zakonodavstva o insolventnosti (preventivno restrukturiranje, prisilno poravnanje).

Pripremamo detaljne strategije i planove za optimalno restrukturiranje, konsultacije i sveukupnu podršku u vezi sa prijedlozima i dovršavanjem procesa dezinvestiranja. Savjetujemo naše klijente i upravljamo svim postupcima restrukturiranja dok se transakcija ne završi.

NAŠI EKSPERTI

U Uniji smo svjesni važnosti ličnog pristupa, pa vas pozivamo da se upoznate sa našim stručnjacima koji vode računa o vašem računovodstvu i pogledate njihova dostignuća.

Pred donošenje velikih odluka, koga pozvati?

Naravno, Vašeg CFO na zahtjev.
Finansijski direktor na zahtjev je proces u kojem kompanija angažuje visokokvalifikovanog stručnjaka da upravlja finansijskim aktivnostima. To je onaj koga zovete.

Želite li da investirate na Zapadnom Balkanu?

Smatrajte nas Vašim lokalnim vodičem.
Kako osnovati kompaniju, kako zaposliti ljude i kako izbeći greške koje prave Vaši konkurenti.

Slovenija

dr. Nina Orehek Ručigaj

Hrvatska

Ivan Podgorski Boček

Bosna i Hercegovina

Džejna Mahović

Srbija

Dragana Ašić Ratkovac

Crna Gora

Iva Asanović

Sjeverna Makedonija

Milan Aleksovski

Milan Aleksovski

BORBA PROTIV RIZIKA DUE DILIGENCE

Uz due diligence, trudimo se da vaše poslovanje bude ažurno i u skladu sa zakonom. Savjetujemo vam kako i kada da preduzmete dalje uspješne poslovne korake.

Da li ste zainteresovani za prodaju preduzeća i prenos poslovanja?

ŽELITE DA ZNATE KAKAV JE PROCES ZAISTA?

Za vas smo pripremili priručnik sa svim potrebnim informacijama.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO