U Unija CONSULTING brinemo za…

FINANSIRANJE DUGA

Pomoć kompanijama u dobijanju novih kredita, reprogramiranju postojećih kredita, zamjeni postojećih kredita povoljnijim kreditima i pronalaženju mogućnosti finansiranja alternativnim finansijskim instrumentima.

DOBIJANJE VLASNIŠTVA I DRUGI IZVORI FINANSIRANJA

Potraga za potencijalnim investitorima i izvršavanje transakcije pribavljanja takvih resursa (dokapitalizacija, mezzanin finansiranje)

FINANSIJSKO I POSLOVNO RESTRUKTURIRANJE DRUŠTVA

Pomoć u realizaciji finansijskog i poslovnog restrukturiranja uključuje mjere vanparničnog (dobrovoljnog) restrukturiranja i mjere restrukturiranja prema zakonu o insolventnosti (preventivno restrukturiranje, prisilno poravnanje).

PROCJENA KOMPANIJA, NEKRETNINA I OPREME

Nudimo usluge iz oblasti procene vrednosti preduzeća, pojedinih poslovnih jedinica i pojedinačnih delatnosti, nekretnina, mašina i opreme i nematerijalne imovine. Radimo isključivo sa vanjskim procjeniteljima koji su upisani u registar Slovenačkog instituta za reviziju, a svi izvještaji su pripremljeni prema međunarodnim standardima vrednovanja.

  • Vrednovanje preduzeća
  • Procjena vrijednosti nekretnina
  • Vrednovanje mašina i opreme
  • Vrednovanje nematerijalne imovine
The process of accounting service changes and communication between the old and new accounting

SAVJETOVANJE O MOGUĆIM POBOLJŠANJU POSLOVNOG I FINANSIJSKOG STANJA

Nezavisni pregled i konsalting u pojedinim oblastima poslovanja kompanije.

  • Izrada analize poslovanja i postojećeg stanja kompanije
  • Procjena projekcija i poslovnih planova
  • Prijedlog mjera u vezi sa dodatnim kreditima

FINANSIJSKI DUE DILIGENCE

Potpuni due diligence kompanije, koji omogućava zainteresiranim stranama da vide pravni status, finansijsko stanje i identifikaciju ključnih rizika kompanije. Više o Due Diligenceu pročitajte ovdje.

PREGLED POSLOVANJA ZA ZAJMODAVCE (IBR)

Nezavisnim pregledom poslovanja kompanije, davaoci kredita dobijaju objektivne informacije za donošenje odluka o postojećim i novim potraživanjima kompanije.

PRIPREMA POSLOVNOG I FINANSIJSKOG PLANA I OCJENA INVESTICIONIH PLANOVA I PROJEKATA

Osnova poslovnih odluka u kompaniji i pomoć u odlučivanju o potencijalnim investitorima i bankama,…

OPTIMIZACIJA TROŠKOVA

Znate li 5 koraka za povećanje profita? Računovodstvena kuća Unija zna! Tajna nije uvijek samo u povećanju prodaje, već i u smanjenju troškova. Naši stručnjaci pomažu vam da shvatite gdje možete uštedjeti, predlažu mjere i pomažu vam u analizi optimizacije troškova.

PREDNOSTI KONSALTINGA U UNIJI

Na jednom mjestu dobijate sve odgovore na pitanja iz različitih oblasti. Uspješno poslujemo na čak 6 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi i nudimo praktična rješenja za optimizaciju rada.

SVEOBUHVATNA PITANJA IZ RAZLIČITIH OBLASTI

Pravno, računovodstveno, poresko, finansijsko i poslovno savjetovanje na jednom mjestu.

KONSALTING U MEĐUNARODNOM PROSTORU

Sve vrste konsaltinga u regionu CEE na jednom mjestu. Ponosimo se velikim timom konsultanata u čak 14 evropskih zemalja.

VISOKO PROFESIONALNI KONSULTANTI

Sa dugogodišnjim iskustvom u praksi i aktivnom ulogom predavača i autora stručnih publikacija.

INDIVIDUALNI TRETMAN

Sve klijente tretiramo pojedinačno, nudimo im praktična rješenja i pomažemo im da optimizuju svoj rad.

UNIJA CONSULTING TEAM

Znanje i iskustvo koje stoje na izuzetnim profesionalnim osnovama i temeljno poznavanje izazova sa kojima se suočavate.

Visoka profesionalnost

Visoka profesionalnost je osnovni faktor koji utiče na izbor stručnjaka za konsultacije u određenoj oblasti, a takođe i na povjerenje klijenata. Zaposleni u Savjetu za konsalting svoju profesionalnost potvrđuju formalnim obrazovanjem i stalnim stručnim obrazovanjem. Više od 100 sati godišnje obuke znatno je iznad evropskog prosjeka i kreće se između 30 i 40 sati. Svjesni smo da samo sa kvalifikovanim stručnim osobljem možemo postaviti i održavati visoke profesionalne standarde

NAŠI EKSPERTI

U Uniji smo svjesni važnosti ličnog pristupa, pa vas pozivamo da se upoznate sa našim stručnjacima koji vode računa o vašem računovodstvu i pogledate njihova dostignuća.

ČESTO NAS PITATE

Postoji mnogo računovodstvenih problema, ali neki se javljaju češće. Možda je i vaš među njima, pa ih pogledajte u nastavku. Ako niste pronašli odgovor, kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

Šta poslovni i finansijski konsultanti mogu učiniti za moje poslovanje?

Nudimo širok spektar poslovnih i finansijskih usluga. Naša oblast ekspertize je finansiranje duga. Pomažemo kompanijama da podignu nove kredite, konvertuju svoje postojeće, zamijene kredit povoljnijim ili pronađu druge načine finansiranja putem alternativnih finansijskih instrumenata.

U procesu sticanja sredstava pripremamo poslovne i finansijske planove koji pomažu potencijalnim investitorima i bankama. Pripremamo kompletan predlog za optimalnu strukturu transakcija i pažljivo procenjujemo sve pružaoce finansiranja i investitore.

Zašto bi trebao imati biznis plan?

Biznis plan je veoma važan. Možete ga koristiti u mnogim različitim scenarijima, ali je najvažniji za sticanje duga ili druge oblike finansiranja. Kroz pravilno izgrađen biznis plan, investitor vidi vašu viziju, vještine planiranja i potencijalne prijetnje koje vaše poslovanje može imati.

Struktura i sadržaj biznis plana moraju biti prilagođeni specifičnim potrebama svrhe za njegovu izradu. Ako vam je potreban biznis plan, možete vjerovati našim zaposlenima da će izraditi profesionalan i kvalitetan biznis plan.

Kako procenjujete konsultantske usluge?

Naplaćujemo satnicu. Ako postoji zadatak koji oduzima više vremena, možemo se dogovoriti o posebnoj satnici.

Da li takođe savjetujete u finansijskom i operativnom restrukturiranju?

Da, nudimo podršku za finansijsko i operativno restrukturiranje, što uključuje mjere vansudskog (dobrovoljnog) restrukturiranja i mjere u okviru zakonodavstva o insolventnosti (preventivno restrukturiranje, prisilno poravnanje).

Pripremamo detaljne strategije i planove za optimalno restrukturiranje, konsultacije i sveukupnu podršku u vezi sa prijedlozima i dovršavanjem procesa dezinvestiranja. Savjetujemo naše klijente i upravljamo svim postupcima restrukturiranja dok se transakcija ne završi.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM