USLUGE UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA ZA KOMPANIJE

Uspješan kolektiv i njegova kontrola postaju sve važniji i oduzimaju sve više vremena. Dosledan i sistematičan rad kolektiva za ljudske resurse izuzetno je važan za nesmetan rad preduzeća. U Uniji brinemo o vašoj kadrovskoj evidenciji i svim ostalim dokumentima, a takođe vas obavještavamo o novim dešavanjima iz oblasti radnih odnosa.

U Uniji brinemo za…

LJUDSKI RESURSI

Zakon o radu obvezuje sve poslodavce da vode određene evidencije o zaposlenima, troškovima rada i radnom vremenu. Podaci o zaposlenima moraju biti na odgovarajući način osigurani. Praćenje svih kadrovskih evidencija možete povjeriti našim stručnjacima.

PRIPREMA UNUTRAŠNJIH RADNIH AKATA KOMPANIJE

  • Obavezni interni akti: sistematizacija, procjena rizika, procjena zdravstvenog rizika, alkoholizam, druge stvari, uznemiravanje (mobing), zaštita ličnih podataka, promocija zdravlja.
  • Ostali neobavezni akti: pravilnik o platama, naknadama, interna pravila o određivanju godišnjeg odmora, pravila o korištenju službenih vozila.

PRIPREMA IMPLEMENTACIONIH AKATA I DRUGIH KADROVSKIH SAVJETA I POMOĆI

  • Ugovori o radu
  • Ugovor o stipendiji
  • Ugovor o obrazovanju na radu,
  • Prijava radnika na obavezno osiguranje
  • Obavještenje o godišnjem odmoru
  • Ugovor o korištenju službenog automobila u privatne svrhe,
  • Razna obavještenja zaposlenima

NOVOSTI IZ OBLASTI LJUDSKIH RESURSA

Želimo vas obavijestiti o novostima na području obavezujućeg kolektivnog ugovora, Zakona o radnim odnosima i drugih zakona i propisa koji se odnose na obveze i prava zaposlenih i drugih ugovorenih zaposlenih (autori, preduzetnici, studenti).

VOĐENJE PERSONALNIH DOSIJEA ZA ZAPOSLENE

Ažurna i opsežna kadrovska evidencija s popratnom dokumentacijom na jednom mjestu osnovni je uslov za rad službe za ljudske resurse i efikasna podrška u slučaju posjete inspektora rada. S timom iskusnih stručnjaka, u pomoć vam dolazimo:

Podržavamo vaše poslovanje i brinemo se o zakonskoj usklađenosti vaše kadrovske službe sa upravljanjem personalnim dosijeima, npr.

Pomažemo u uspostavljanju zakonom propisane evidencije, pripremamo obavezne pravilnike, organizujemo preglede i obuku za vaše zaposlene, kao i informišemo zaposlene o godišnjem odmoru

Pregledavamo vašu evidenciju i upozoravamo vas na nedostatke i odstupanja od zakonskih zahtjeva prije posjete inspekcije.

Praćenje svih kadrovskih evidencija možete povjeriti našim stručnjacima: tok ugovora na određeno vrijeme, informisanje zaposlenog o pravu na godišnji odmor, dinamiku obavljanja preventivnih zdravstvenih pregleda, preglede zaštite na radu …

JESTE LI NEZADOVOLJNI TRENUTNIM RAČUNOVODSTVOM?

PROMIJENITE RAČUNOVODSTVENU USLUGU!

RAČUNOVODSTVENI SERVIS UNIJA

Računovodstveni servis Unija prisutan je na međunarodnom tržištu. Odlikuje se visokokvalitetnim računovodstvenim i konsultantskim uslugama i naprednim IT rješenjima.

Kako bismo optimizovali poslovanje naših klijenata, razvili smo napredni Unija Smart Accounting sistem – novu generaciju računovodstva koja povezuje ključne usluge: računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje. Naprednom obradom podataka našim klijentima pružamo pouzdan uvid u prilagođene izvještaje, koji su savremena podrška u procesu donošenja poslovnih odluka.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO