U Uniji brinemo za…

LJUDSKI RESURSI

Zakon o radu obvezuje sve poslodavce da vode određene evidencije o zaposlenima, troškovima rada i radnom vremenu. Podaci o zaposlenima moraju biti na odgovarajući način osigurani. Praćenje svih kadrovskih evidencija možete povjeriti našim stručnjacima.

PRIPREMA UNUTRAŠNJIH RADNIH AKATA KOMPANIJE

  • Obavezni interni akti: sistematizacija, procjena rizika, procjena zdravstvenog rizika, alkoholizam, druge stvari, uznemiravanje (mobing), zaštita ličnih podataka, promocija zdravlja.
  • Ostali neobavezni akti: pravilnik o platama, naknadama, interna pravila o određivanju godišnjeg odmora, pravila o korištenju službenih vozila.

PRIPREMA IMPLEMENTACIONIH AKATA I DRUGIH KADROVSKIH SAVJETA I POMOĆI

  • Ugovori o radu
  • Ugovor o stipendiji
  • Ugovor o obrazovanju na radu,
  • Prijava radnika na obavezno osiguranje
  • Obaviještenje o godišnjem odmoru
  • Ugovor o korištenju službenog automobila u privatne svrhe,
  • Razne obaviještenja zaposlenima

NOVOSTI IZ OBLASTI LJUDSKIH RESURSA

Želimo vas obavijestiti o novostima na području obavezujućeg kolektivnog ugovora, Zakona o radnim odnosima i drugih zakona i propisa koji se odnose na obveze i prava zaposlenih i drugih ugovorenih zaposlenih (autori, preduzetnici, studenti).

VOĐENJE PERSONALNIH DOSIJEA ZA ZAPOSLENE

Ažurna i opsežna kadrovska evidencija s popratnom dokumentacijom na jednom mjestu osnovni je uslov za rad službe za ljudske resurse i efikasna podrška u slučaju posjete inspektora rada. S timom iskusnih stručnjaka, u pomoć vam dolazimo:

Podržavamo vaše poslovanje i brinemo se o zakonskoj usklađenosti vaše kadrovske službe sa upravljanjem personalnim dosijeima, npr.

Pomažemo u uspostavljanju zakonom propisane evidencije, pripremamo obavezne pravilnike, organizujemo preglede i obuku za vaše zaposlene, kao i informišemo zaposlene o godišnjem odmoru

Pregledavamo vašu evidenciju i upozoravamo vas na nedostatke i odstupanja od zakonskih zahtjeva prije posjete inspekcije.

Praćenje svih kadrovskih evidencija možete povjeriti našim stručnjacima: tok ugovora na određeno vrijeme, informisanje zaposlenog o pravu na godišnji odmor, dinamiku obavljanja preventivnih zdravstvenih pregleda, preglede zaštite na radu …

Računovodstveni servis Unija

Računovodstveni servis Unija prisutan je na međunarodnom tržištu. Odlikuje se visokokvalitetnim računovodstvenim i konsultantskim uslugama i naprednim IT rješenjima.

Kako bismo optimizovali poslovanje naših klijenata, razvili smo napredni Unija Smart Accounting sistem – novu generaciju računovodstva koja povezuje ključne usluge: računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje. Naprednom obradom podataka našim klijentima pružamo pouzdan uvid u prilagođene izvještaje, koji su savremena podrška u procesu donošenja poslovnih odluka.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM

NAJNOVIJE VIJESTI