RAČUNOVODSTVO ZA MEĐUNARODNE KOMPANIJE

Naši stručnjaci će Vam pružiti računovodstvenu podršku za Vaše poslovne jedinice (u zemlji i inostranstvu) i omogućiti Vam jedinstven način izvještavanja za sve Vaše poslovne jedinice bez obzira na specifičnosti računovodstvenog i poreskog zakonodavstva koji važe u tim državama.

U Uniji za vas brinemo za…

SVEOBUHVATNA RAČUNOVODSTVENA RJEŠENJA ZA REGION CENTRALNE I ISTOČNE EVROPE (CEE REGION)

Aktivnim prisustvom omogućavamo našim klijentima sve potrebne informacije, za sve regije u kojima posluju, na jednom mjestu. To postižemo koristeći moderna IT rješenja za poslovanje bez papira i naše Unija aplikacije, gdje mogu pratiti cjelokupno poslovanje i imati poslovnu dokumentaciju dostupnu 24/7.

 

Trenutno smo prisutni u 14 zemalja: Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Ukrajini, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj.

PORESKI OBRAČUN

Knjigovodstvo prepustite nama, a mi ćemo se pobrinuti da se ono vodi u skladu s lokalnim zakonodavstvom. Redovno ćemo vas informisati o poslovanju vaše kompanije i savjetovati vas u oblasti računovodstva i poreza.

 

Obračun zarada, vođenje evidencija i druge usluge za zaposlene takođe mogu biti naša briga. Garantujemo da će oni biti u skladu s Vašim očekivanjima i važećim propisima, a mi ćemo se svakako pobrinuti i za blagovremeno i pravilno izvještavanje državnim institucijama.

BEZPAPIRNO POSLOVANJE ZA STRANE KOMPANIJE

Nema više prepisivanja podataka u sistem ili donošenja dokumentacije računovođi. Unijina Savremena IT rješenja omogućavaju brzo, jednostavno i efikasno poslovanje bez papira. Dokumenti (računi, ugovori, putni nalozi i sl.) se lako skeniraju i uvoze u sistem za obradu odakle se automatski prenose u računovodstvo Unije. Osim pristupa cijeloj bazi skeniranih dokumenata, primate i širok raspon izvještaja i pruža Vam pregled Vašeg poslovanja 24/7.

ZA KOMPANIJE KOJE SU TEK UŠLE NA INOSTRANO TRŽIŠTE NUDIMO PAKET U KOJI SE UKLJUČUJE SVE ŠTO JE POTREBNO ZA POSLOVANJE U STRANOJ ZEMLJI.

PREDNOSTI UNIJA RAČUNOVODSTVA ZA STRANA PREDUZEĆA

Svako tržište ima svoje specifičnosti, zato u Uniji nudimo kvalitetno računovodstvo u čak 6 Evropskih zemalja, a istovremeno vam pomažemo da imate potpunu kontrolu nad svim tržištima.

Kvalitetno računovodstvo za određeno tržište u skladu s lokalnim propisima

Čuvanje i kontrola svih dokumenata na jednom mjestu

Jedan administrator za sva tržišta u regiji

Računovodstvo, ljudski resursi i poresko savjetovanje u skladu s lokalnim propisima

Poređenje lokalnih zakona

Preventivni poreske kontrole i interna revizija poslovanja za pojedina preduzeća i grupe preduzeća

JESTE LI NEZADOVOLJNI TRENUTNIM RAČUNOVODSTVOM?

PROMIJENITE RAČUNOVODSTVENU USLUGU!

RAČUNOVODSTVENI SERVIS UNIJA

Računovodstveni servis Unija prisutan je na međunarodnom tržištu. Odlikuje se visokokvalitetnim računovodstvenim i konsultantskim uslugama i naprednim IT rješenjima.

Kako bismo optimizovali poslovanje naših klijenata, razvili smo napredni Unija Smart Accounting sistem – novu generaciju računovodstva koja povezuje ključne usluge: računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje. Naprednom obradom podataka našim klijentima pružamo pouzdan uvid u prilagođene izvještaje, koji su savremena podrška u procesu donošenja poslovnih odluka.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO