Kako odabrati najbolji računovodstveni servis za kompaniju
11. May, 2022

Kako odabrati najbolji računovodstveni servis za kompaniju

Kako da znam da je neki računovodstveni servis dobar?

Jedan od izazova koji se stavlja pred svaku kompaniju jeste izbor najboljeg računovodstvenog servisa. Svaka kompanija teži da izabere baš ono računovodstvo s kojim će ostvariti određeni nivo povjerenja i imati računovođe kao njene najbolje prijatelje.

Izabrati kvalitetan računovodstveni servis ne bi smjelo biti samo zakonsko zadovoljavanje obaveze prema državi. Na izbor računovodstvenog servisa bi se trebalo gledati kao na mogućnost da se svoje poslovanje upozna detaljno i na temelju podataka donose ispravni poslovni koraci.

Osim izrade svih zakonskih obrazaca, računovodstveni servis treba dostaviti i važne informacije, analize i izvještaje koji su kompanijama neophodni za upravljanje poslovanjem i donošenje odluka. Uz predefinisane izvještaje računovodstvenog servisa kontinuirano možete pratili rast i poslovanje vaše firme.

Pružiti računovodstvene usluge klijentima znači raditi zajedno s njima na ostvarivanju zajedničkih ciljeva i postizanju uspjeha.

Izborom Unije Smart Accounting za računovodstveni servis kompanije možete smanjiti troškove

Unija Smart Accounting – računovodstveni servis nove generacije

U svrhu optimizacije poslovanja kompanija razvijen je Unija Smart Accounting – računovodstveni servis nove generacije. Ovakav napredni sistem koji objedinjuje računovodstvo, savjetovanje i IT rješenja ključan je za ostvarenje potencijala svake kompanije.

Za svoje klijente nudimo sve usluge računovodstva i osiguravamo potpunu kontrolu nad njihovim zakonskim obvezama i odgovornostima. U radu sa nama želimo da klijenti budu bezbrižni i sigurni da ćemo se prema njihovoj kompaniji odnositi kao prema svojoj. Veliko iskustvo pružanja usluga računovodstva kompanijama svih veličina naš tim stekao je radom i sa mikro kompanija i multinacionalnim kompanija. Kombinacijom znanja, iskustva i računovodstvenih alata možemo stvoriti poslovnu funkciju koja će klijentima dati prijeko potreban uvid u poslovanje, kontrolu nad svim procesima te usklađenost sa svim računovodstvenim i poreskim zakonima i propisima.

Izborom Unije Smart Accounting za računovodstveni servis kompanije možete smanjiti troškove, kvalitetnije pratiti criklulaciju dokumentacije te ubrzati sve procese vezane uz dokumentaciju. Zaposleni kompanije moći će pregledati i potvrditi dokumentaciju s bilo kojeg uređaja u bilo kojem trenutku.

Unija Smart Accounting pretvara finansijske i računovodstvene procese u poslovnu funkciju koja može donijeti i neke dodatne vrijednosti, kao što su:

 • vođenje poslovnih knjiga u skladu sa Zakonom i propisima
 • vođenje poslovnih knjiga i izvještavanje u skladu sa MRS i MSFI
 • izrade svih zakonskih izvještaja
 • izrade izvještaja prema korporativnim standardima klijenta 
 • konsolidovani izvještaji
 • administrativni poslovi (fakturisanje, platni promet, naplata potraživanja, izrada kompenzacija,…)
 • direktna komunikacija
 • pomoć pri reviziji i poreskom nadzoru 
 • poresko savjetovanje
 • računovodstveno savjetovanje
 • pružanje usluge na različitim programskim rješenjima

Naša misija je kroz kvalitetne računovodstvene usluge pružiti osnovu uspješnijem poslovanju klijenata, te njihovom rastu i razvoju omogućiti ugled i dugoročni uspjeh. Zalažemo se za usluge, ideje i proizvode koji omogućavaju kompanijama lakše i produktivnije poslovanje.

Ono što nas obilježava je takođe visokokvalitetan kadar, veliki broj stručnjaka koji se kontinuirano usavršava i proširuje svoja znanja. Svaki klijent ima svog ličnog računovođu koji pruža pravovremenu, pouzdanu i profesionalnu računovodstvenu podršku.

Unija Smart Accounting – računovodstveni servis nove generacije

Računovodstveni servis u 14 evropskih zemalja

Sa najvećom i najrazvijenijom mrežom poslovnih jedinica, Unija Smart Accounting pokriva 14 evropskih zemalja uključujući i područje cijele bivše Jugoslavije. Ukoliko Vaša kompanija posjeduje poslovne jedinice u inostranstvu, ne morate tražiti pomoć negdje dalje. Preko brojne partnerske mreže i sa visoko kvalitetnim računovodstvenim servisima u skladu sa lokalnim propisima, Unija osigurava podršku u poslovanju u svih 14 zemalja.

Svaki problem ima svoje rješenje. Zato „Ne“ nećete čuti kao odgovor od naših računovođa. Sa pozitivnim i realnim stavom rješavaju sve probleme i nikada ne zaboravljaju da je klijent na prvom mjestu. Prema svakom klijentu odnose se baš onako kako želimo da se i drugi odnose prema njima. Kontaktirajte nas računovodstveni servis već danas!