Obračun zarade poveren je obračunskim stručnjacima koji rade zajedno u timu, prenose znanje i iskustvo i brinu o klijentima.
24. February, 2023

Stručnjaci za obračun zarada

Važnost tačnog obračuna zarada

O obračunu zarada jako često govorimo, a najviše podstaknuti raznim isksutvima sa kojima se susrećemo u poslovanju.  Važnost tačnog obračuna zarada neizostavna je činjenica kada god se spomenu zarade i zadovoljstvo radnika.

Da bi zaposleni bili sretni i zadovoljni i da bi u momentima velike flukutacije ostajali u našim kompanijama, njihova platna lista treba biti tačna i tajni podatak kompanije.

Veliki izazov za sve stručnjake predstavljaju česte izmjene zakona. U Crnoj Gori, jedan stručnjak koji se bavi obračunom zarada treba da poznaje pravila i načine obračuna zarada, sve zakonske propise, prati zakonske izmjene i dopune i da ih na vrijeme implementira.

Implementacija promjena u zakonodavstvu

Unija tim stručnjaka za obračun zarada i IT sektor redovno prate sve izmjene u zakonodavstvu i iste implementira korz sisteme. Obračun zarada za klijente će se nakon primjene zakona raditi tačno prema novim izmjenama.

Proces implementacije izmjena odvija se u potpunosti in house. Naši seniori za obračun zarada dužni su da prate sve izmjene zakona i pohađati dodatne obuke ukoliko se ukaže potreba za istim. Nakon toga se radi kontrola novih izmjena i obuka ostatka tima. Na kraju, IT sektor će timu za obračun zarada pomoći i  izmjene u obračunu implementirati u sve programe za obračune koji se koriste.

Regionalni tim za obračun zarada

Iako ovdje govorimo o šest različitih država i više od šest zakona koji regulišu obračun zarada, složićemo se da su potrebe radnika kojem se obračunava zarada slične ili skoro pa iste. Svi naši stručnjaci u regiji susreću se sa sličnim zahtjevima klijenata – tačnost, stručnost, na vrijeme i povjerljivo.

Jedinstvenim sistemom za cijelu Unija grupaciju i kroz definisane standarde, svi naši stručnjaci u regiji će na jedinstven način pristupiti svakom klijentu i odgovoriti na sve njegove zahtjeve. Ova činjenica posebno će olakšati procese svim regionalnim komapanijama.

Brinemo se o vašem platnom spisku
Brinemo se o vašem platnom spisku

Interne edukacije o obračunu zarada

U Uniji Smart Accounting svi stručnjaci za obračun zarada aktivno učestvuju na internim edukacijama i u prenošenju znanja. Oduvijek nam je bila važna edukacija, napredovanje i rast svih naših zaposlenih. Izgradnjom jakog i stručnog tima sigurni smo u zadovoljstvo naših klijenata i samih zaposlenih.

Senior stručnjaci za obračun zarada su kao edukatori i mentori uvijek na raspolaganju za prenošenje znanja mlađim kolegama. Sa širokim spektrom znanja – platne liste su tačne.

Sertifikacija stručnjaka za obračun zarada

Pored internih edukacija tima za obračun zarada, ne zaboravljamo ni važnost formalnog obrazovanja i sertifikovanja. Svi stručnjaci u Uniji prolaze zvanične procese sertifikovanja.

Pored toga što sertifikovanjem potvrđuju svoje znanje i stručnost, sertifikat im omogućavam da samostalno obavljaju svoj posao i u potpunosti budu posvećeni klijentima i njihovim potrebama. Uz posvećenost i potvrdu znanja – platne liste su tačne.

Unija Smart Accounting oduvijek je posvećena izgradnji tima stručnjaka koji će uvijek moći svim klijentima kao eksterna kompanija isporučiti tačan obračun zarada. O razlozima zašto obračun zarada povjeriti eksternoj kompaniji pisali smo u tekstu – Da li obračun zarada povjeriti eksternoj kompaniji?

Molim da prevedete i rečenice ispod:

Obračun zarada povjeren je stručnjacima za obračun koji rade zajedno u timu, prenose znanja i iskustva i brinu o klijentima.

Obračun zarada zaposlenih kompanije važno je povjeriti stručnjaku, a kako izgleda jedan stručan tim pročitajte u ovom tekstu.