Процесот на сметководствена услуга се менува и комуникација помеѓу старото и новото сметководство
5. април, 2023

Промена во сметководствениот сервис

Зошто на компаниите им е потребна промена во сметководствениот сервис?

Има многу компании кои не се сигурни дали промената на нивниот сметководствен сервис е вистинската опција за нив. Некои стравуваат дека ако ја сменат сметководствената услуга, тоа може да предизвика проблеми или други потешкотии поврзани со сметководството.

На пример, некое време не сте задоволни со вашите сметководствени услуги или сакате помодерен пристап кон тоа, но не сте сигурни од каде да започнете или кои услуги се едни од најдобрите опции.

Доколку не сте задоволни од вашето сметководство и се плашите дека новата промена може да донесе повеќе проблеми отколку решенија, Unija Smart Accounting е тука да одговори на сите ваши прашања и да го понуди најдобриот процес за промена на сметководствените услуги. Ќе се погрижиме ниту едно прашање да не остане неодговорено и да сте сигурни за вашата промена.

Пред да почнеме да ги споделуваме нашите совети и да ве упатиме на нашите услуги, да ги разгледаме некои од најчестите и најзначајните промени што се случиле во сметководството.

Кои се најважните промени во сметководствените услуги?

Една од најзначајните промени во сметководството е преминот од рачни во автоматизирани сметководствени системи. Штом компјутерите и технологијата почнаа да се развиваат и да стануваат пософистицирани, така се појави и развојот на сметководствениот софтвер. Ова ги направи сметководствените процеси многу побрзи и попрецизни.

Овој процес доведе до зголемена продуктивност во сметководствените услуги кои ја имплементираа оваа технологија, дозволувајќи им на сметководителите да видат и да се фокусираат на повеќе стратешки задачи (на пример, донесување одлуки и анализа). Исто така, автоматизираните сметководствени системи им олеснуваат на компаниите да ги исполнат регулаторните барања како што е даночното известување.

Променливата природа на работата е еден од факторите кои влијаат на сметководството. Со популаризацијата на работата од дома и хибридниот модел, многу компании се префрлија на поголеми сервиси (не нужно во нивна близина) за да се грижат за нивното сметководство.

Како резултат на тоа, компаниите сѐ повеќе се потпираат на далечински сметководствени тимови. Овој пристап доведе до создавање на сметководствен софтвер базиран на облак (cloud) до кој може да се пристапи од каде било во светот, овозможувајќи им на далечинските сметководители да пристапат до истите податоци како и нивните колеги од канцеларијата и лесно да соработуваат со своите тимови.

Сите овие промени направија сметководството да премине од застарен начин на работа во помодерна и софистицирана форма.

Многу сопственици на бизниси се плашат од промена бидејќи таа е нова и можеби чувствуваат дека нема да биде толку добра како рутината на која се навикнати. Ова е далеку од вистината, а ние ќе наведеме неколку чекори за тоа како можете да го промените вашиот сметководствен систем со Unija Smart Accounting. Во следниот пасус, ќе ве водиме низ чекорите што ќе ги преземете за да станете еден од нашите задоволни клиенти.

Промена на сметководствена услуга со Unija Smart Accounting

Важно е да се напомене дека сè во овој процес е стандардизирано. Нашиот регионален тим ќе се погрижи вашата промена на сметководствените услуги да биде безболна, лесна, безбедна и едноставна. Овие чекори ќе ве водат низ едноставниот процес низ кој ќе помине секој потенцијален клиент за да стане наш клиент и да има најдобро искуство во сметководствените услуги.

1. Потенцијалните клиенти ќе добијат формулар

Доколку нѐ контактирате со барање за понуда за нашите услуги, ќе добиете формулар што ќе треба да го пополните. Овој чекор го воведовме како неопходен, бидејќи треба да знаеме за каква компанија се работи, за да знаеме кои услуги и пристап се најдобри за вас.

2. Поднесување понуда

Понудата ќе ви ја испратиме откако ќе ги поминете информациите што ги наведовте во формуларот. Понудата ќе содржи сѐ што треба да знаете за нашите услуги.

3. Организација на состанокот

Доколку ја прифатите нашата понуда, ќе ви предложиме средба. На средбата детално ќе разговараме за сите важни точки од нашиот договор. За време на овој состанок имаме за цел:

  • Разберете го начинот на кој клиентот работи, поставувајќи ги сите важни и клучни прашања.
  • Информирајте го новиот клиент за работниот процес и услугите на Унија.
  • Координирајте ја временската рамка, роковите и другите договори според потребите на клиентот.

Зошто клиентите ја избираат Unija Smart Accountig?

Има многу услуги кои Unija Smart Accounting им ги нуди на своите клиенти. Овде ќе наведеме само неколку од нив и ќе ви помогнеме брзо да ги прегледате нашите услуги што нè прават најдобар избор доколку размислувате за промена во сметководството.

1. Професионален тим

Со гордост можеме да кажеме дека нашиот тим е составен од професионални поединци кои дополнително се едуцираат и се трудат постојано да се усовршуваат. Континуирано учиме за нови практики и нови пристапи во сметководството.

2. Ние не ги надминуваме роковите

Познато е дека нашиот тим секогаш го цени времето, па затоа не сакаме да доцниме со нашите услуги. Ние го цениме вашето време исто колку и нашето, затоа точноста е секогаш наш приоритет.

3. Консултант – сметководител

Кога ќе станете наш клиент, ќе обезбедиме работник, ИТ поддршка и главен сметководител за вашата компанија. Овој тим ќе ве советува од сите агли и ќе ви даде професионални мислења за сите дилеми што ги имате.

Во случај да се двоумите за промена на сметководствените услуги затоа што мислите дека ќе мора да бидете врската помеѓу сметководителот што веќе го имате и нас, тоа не е така.

Ние ќе се грижиме за вашето сметководство и ќе комуницираме со вашиот претходен сметководител, за да не треба да се грижите за дополнително време. Исто така, при промена на сметководството, Унија презема целосна одговорност за подготовка на сите потребни овластувања и регистрација на овластеното лице.

Има многу други услуги кои Unija Smart Accounting ги нуди, затоа ви предлагаме да ја посетите нашата веб-страница и да не контактирате за дополнителни информации.