23. March, 2022

REZERVNA KOPIJA PODATAKA

Šta biste uradili da izgubite sve?

Planiranje i implementacija rezervnih kopija podataka je složen proces kojim se treba sistematski baviti. U slučaju rezervne kopije podataka, moraju se poštovati principi dostupnosti, integriteta i povjerljivosti. Prednosti rezervnih kopija su:

  • zaštita od gubitka podataka,
  • mogućnost oporavka nenamjerno izmjenjenih podataka,
  • mogućnost skladištenja i vraćanja različitih tipova podataka,
  • stalna dostupnost podataka,
  • stalna mogućnost dobijanja informacija o fizičkoj lokaciji odabranih podataka i
  • mogućnost dodatnog arhivskog skladištenja.

Rezervna kopija podataka je pravljenje kopija podataka, datoteka ili sadržaja diskova (logičkih diskova) kako bi se mogli ponovo koristiti ako su originalni podaci slučajno ili namjerno uništeni ili izgubljeni. Po pravilu, potrebno je redovno praviti rezervne kopije podataka, u unaprijed određenim vremenskim intervalima.

Da li imate spreman rezervni plan u slučaju da vam se disk pokvari? Ne treba se ničemu čuditi, pa pravimo odgovarajuće kopije najvažnijih podataka. I neka to ne bude samo 31. marta, kada obilježavamo Svjetski dan rezervne kopije odnosno Svjetski dan rezervnih kopija.

Unija Sibitu vam nudimo sve što vam je potrebno da zaštitite i napravite rezervnu kopiju vaših poslovnih podataka na nivou cijele organizacije u jednom cjelovitom rješenju. Naši stručnjaci za bezbjednost će vam pomoći da izaberete pravo rješenje. Čuvajte svoje podatke bilo gdje i bilo kada. Možete nas kontaktirati na info.it@unija.com