Prijavite se na Unija Challenge za studente
16. September, 2022

Prijavite se na Unija Challenge za studente

Regionalno takmičenje za najbolji projektni zadatak

U Uniji Smart Accounting uvijek tražimo kreativna rješenja koja pomjeraju granice u području računovodstva, savjetovanja i informacionih tehnologija. Ostvarili smo brojne pomake u profesionalnim i tehničkim oblastima i uspostavili nove standarde poslovanja. Upravo zbog toga želimo pomoći i mladima da pored svog formalnog obrazovanja steknu vještine koje će im koristiti u poslovnom svijetu. Jedna od takvih načina su i ovakva takmičenja.

Takmičenje je organizovano na način da se studenti mogu prijaviti na jedno od tri ponuđena područja: računovodstvo, savjetovanje i informacione tehnologije. U okviru ovih područja teme za izradu zadataka su:

  • Vizija računovodstva 2052.
  • Market research za potencijalnog investitora
  • Cyber Security za male kompanije

Unija Challenge na državnom i regionalnom nivou

Unija Challenge takmičenje se sastoji iz dvije faze. U prvoj fazi učesnici će se takmičiti unutar svoje države. Deset najbolje ocijenjenih radova kvalifikovat će se u finale takmičenja na državnom nivou i imati priliku da osvoje nagrade u vrijednosti 400, 600 i 1.000 eura za prva tri mjesta.

Pobjednički tim na državnom nivou plasirat će se na regionalno takmičenje koje će se održati 21. novembra 2022. godine u poslovnoj zgradi Unije u Sloveniji na kojem će takmičiti za nagradu od 5.000 eura.

Prijavite se i pokrenite promjene sa Unijom

Dan otvorenih vrata za studente

Za što bolje razumijevanje poslovanja kompanije, svim zainteresovanim učesnicima će biti omogućeno da na Dan otvorenih vrata posjete prostorije Unija Grupe. Na kratkom uvodnom sastanku možete se detaljno upoznati sa ponuđenim temama, pitati šta vas zanima, upoznati članove komisije i upoznati konkurente. Dan otvorenih vrata održat će se 30. septembra 2022. godine u 12 sati u prostorijama Unije u Podgorici, na adresi Bulevar Džordža Vašingtona 98/8.

Budite pobjednici Unija Challengea 2022

Prijavite se individualno ili kao tim do 5.10.2022. na jedno od ponuđenih područja i tema i pristupite rješenju projektnog zadatka te pokažite svoju kreativnost i znanje.

Postanite dio ove pozitivne priče, pokažite nam svoje vještine i iskažite ideje. Prijavite se i pokrenite promjene sa Unijom!

Vjerujemo da vaš neopterećen i nekonvencionalan pogled izvana može donijeti svježa rješenja koja mogu biti odlične polazne tačke za nova otkrića. Oni će zasigurno biti odlična startna pozicija za vašu karijeru. Ko zna, možda nam se putevi uskoro ponovo ukrste.