U Unija IT za vas brinemo za…

ODRŽAVANJE INFORMACIONIH SISTEMA

Ponosni smo na našu stručnu informatičku podršku s brzim odazivom i održavanjem 24/7, što znači 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, čak i subotama, nedjeljama, kao i praznicima. Naša podrška je prilagođena klijentu i omogućit će nesmetan rad IT-a.

PROGRAMIRANJE I RAZVOJ PROGRAMSKIH RJEŠENJA

S vama smo od početka do kraja; od prvog pregleda, cjelokupnog programskog procesa do finalne dokumentacije. Kada god je to moguće, koristimo infrastrukturu i tehnologije koje se već koriste. Blisko sarađujemo s klijentom kroz cjelokupan projekat.

IZVJEŠTAJI NOVE GENERACIJE

Automatizovani izvještaji u potpunosti u skladu s vašim potrebama. Podaci iz datoteka, baza podataka i online servisa više nije potrebno posebno pratiti, već su povezana na jednom mjestu. Izvještaji su interaktivni i ažurirani u realnom vremenu, pružajući trenutan pregled vašeg poslovanja.

EDUKACIJA

Edukacije, za početnike kao i iskusne korisnike, koji žele specijalizovane radionice. Kursevi pokrivaju teme Excela, Office 365 i Power BI. Putem naše web stranice, dijelimo znanje na nedjeljnoj bazi putem Baze znanja.

U Unija IT smo…

… sve što biste ikada željeli u upravljanju i funkcionisanju informacione strukture.

KVALIFIKOVANI I OBRAZOVANI

Širok spektar znanja i kvalifikovani stručnjaci garancija su da se i u najzahjtevnijim okolnostima mi brinemo za nesmetan i brz rad IT-a. S ponosom možemo reći da postoji više od 500 kompanija koje su nam s povjerenjem predale svoju informatičku infrastrukturu.

PRILAGOĐENOST KORISNIKU

Svi naši zaposleni su visoko kvalifikovani, a posebno se možemo pohvaliti lakoćom prilagođavanja potrebama klijenta. Kao rezultat, naša najveća nagrada su zadovoljni klijenti koji nam vjeruju i sa kojima gradimo dugoročnu saradnju.

AGILNI

Za lakše upravljanje projektom koristimo agilni pristup, što ga čini bržim, fleksibilnijim i jeftinijim.

Svaki projekt je priča za sebe što zahtijeva individualni pristup, dobar nadzor i kvalitetnu implementaciju.

UVIJEK DOSTUPNI

Ponosni smo na našu stručnu informacionu podršku s brzim odazivom i održavanjem 24/7, što znači 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji, čak i subotama, nedjeljama, kao i praznicima.

Često nas pitate

Kako možemo osigurati svoju sigurnost od IT sigurnosnih rizika?

Informacije su strateški najvažnija poslovna imovina u savremenom svijetu. Svojim rješenjima za sigurnost i upravljanje rizicima, Unija Sibit d.o.o. pomaže vam da zaštitite svoje poslovanje i tok vaših podataka, o čemu ćemo se pobrinuti u našem Centru za bezbjednosne operacije (SOC). Takođe ćemo se pobrinuti za zaštitu od zlonamjernog koda, zaštitu mreže i aplikacija.

Zašto bi cloud rješenja bila prava za vaše poslovanje?

Pomoću rješenja u cloud-u možemo vam pružiti vaše poslovanje bilo gdje i bilo kada. Pristup vašim aplikacijama i poslovnim podacima biće siguran i radiće nezavisno od vaših operativnih sistema. Model iznajmljivanja eliminiše troškove kupovine i održavanja vaših sopstvenih servera, a usluge plaćate po potrebi i to samo ono što se koristili. Ovo takođe čini kompaniju fleksibilnijom u upravljanju sopstvenim resursima i bez brige pri zapošljavanju novog kadra.

Kako možemo pomoći da naše poslovanje bude efikasno pomoću IT rješenja?

U Unija Sibit d.o.o. nadograđujemo novu generaciju računovodstva. Bilježimo sve podatke koje dobijemo iz vaših poslovnih aplikacija, a pomoću moćnog Microsoft Power BI alata brinemo se za sveobuhvatnu primjenu poslovne analitike.

Vizuelno ćemo vam pokazati rezultate u oblasti prodaje, finansija, marketinga, zaliha, proizvodnje, … takođe možemo dogovoriti potpuno prilagođena rješenja prema vašim zahtjevima.

Uz odgovarajuću analitiku, možemo da predvidimo trendove za blisku i dalju budućnost vašeg poslovanja.

Zašto kupovinu i ugradnju IT opreme prepustiti Unija Sibit d.o.o.?

Kupovina IT opreme može biti veliki teret za kompaniju. U Unija Sibit d.o.o. mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuću IT opremu za vaše poslovanje. Mi ćemo se pobrinuti za pravilnu ugradnju i održavanje opreme. Kompanija zapošljava profesionalce koji imaju iskustvo sa svim većim i boljim proizvođačima IT hardvera i softvera, kao što su Microsoft, IBM, Lenovo, Cisco, HP, Dell, Mikrotik, Ruckus, Fortigate, Trendmikro itd.

Kako da obezbijedite nesmetano poslovanje sa brzim odgovorom i pristupačnim timom Helpdeska?

Brzina i profesionalni odziv inženjera zaposlenih u Unija Sibit d.o.o. znači veću dostupnost vaše IT infrastrukture. Sa ugovorima o održavanju 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji 365 dana, obavezujemo se da ćemo otkloniti kritičnu grešku što je prije moguće kad god se pojavi. Međutim, broj grešaka smanjujemo na minimum pomoću našeg centra za bezbjednosne operacije, koji stalno prati rad vašeg sistema i sprečava veliku većinu problema koji bi se mogli pojaviti u budućnosti.

KLIJENTI O NAMA

Sa brzim i dinamičnim razvojem kompanije i opštim promjenama koje se stalno dešavaju na tržištu, tačna i brza analiza podataka jedna je od ključnih stvari koje su potrebne svakoj kompaniji. I u našoj kompaniji smo se odlučili za MS Power BI, koji to nudi, upravo iz ovog razloga.

MS Power BI nudi fleksibilnost, jednostavnost korišćenja, izuzetno čitljivo i fleksibilno izvještavanje, a veoma je važno da je pristup svim podacima u svakom trenutku moguć putem aplikacije MS BI. Integracija sa samim poslovnim sistemom protekla je glatko i bez neočekivanih problema.

Profesionalizam, znanje i odlično poznavanje potreba klijenata prednosti su kompanije Unija Smart koja čitav projekat izvodi vrlo profesionalno, a ključna prednost koju bismo istakli je svakako stalna dostupnost i visoka profesionalnost Gašpera i tima.

Matej Venta

GROSBASKET D.O.O.

Sa računovodstvenim društvom Unija sarađujemo dugi niz godina u sastavljanju finansijskih izveštaja, a sada smo odlučili da svoj računovodstveni sistem nadogradimo sistemom BI, koji je postao nezamenljiv u analizi svih prikupljenih podataka i poslovnih rezultata.

Tokom implementacije, sarađivali smo sa vrlo odzivnim i profesionalnim timom, sa kojim smo uspjeli da pripremimo, pa čak i poboljšamo izveštaje koje smo prethodno zamišljali kroz mnoge iteracije.

Osim toga, znanje koje smo stekli u procesu implementacije sada nam omogućava dalji razvoj i nadogradnju postojećih izveštaja, što će dodatno poboljšati transparentnost i digitalnu transformaciju našeg poslovanja.

Jan Štele

RESALTA D.O.O.

VJERUJU NAM

NAJNOVIJE VIJESTI

31. January, 2023

ZAKON O DOPRINOSIMA ZA OBAVEZNO SOCIJALNO OSIGURANJE

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijelno osiguranje koji je objavljen u Službenom listu Crne Gore broj 152/22 dana 30.12.2022. godine, na snagu su stupile određene izmjene i dopune Zakona.

Više
31. January, 2023

OPŠTI KOLEKTIVNI UGOVOR

Dana 30.12.2022. godine stupio je na snagu Opšti kolektivni ugovor, koji će se primjenjivati na sve poslodavce u Crnoj Gori.

Više
24. January, 2023

ZAKON O POREZU NA DOHODAK FIZIČKIH LICA

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica (Službeni list Crne Gore, broj 152/22 od […]

Više
23. January, 2023

Fluktuacija i odlazak stručnjaka za obračun zarada

Fluktuacija zaposlenih u firmama Fluktuacija zaposlenih je termin koji se odnosi na posebnu vrstu odlazaka zaposlenih iz firme. Fluktuacija zaposlenih […]

Više
8. December, 2022

Posljedice u slučaju ne dostavljanja studije o transfernim cijenama

Raspon kazni za pravno lice za eventualno nepoštovanje odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica (“ZoPD“) kreću se između 1.000 i 20.000 eura, a za odgovorno lice u pravnom licu u rasponu od 500 do 2.000 eura.

Više
8. December, 2022

Šta je potrebno za studiju o transfernim cijenama?

Mogućnosti za nastanak greške pri izradi dokumentacije su nažalost velike i moguće na bilo kom od većeg broja koraka koje je potrebno proći da bi se napravila kvalitetna analiza i dokumentacija o transfernim cijenama.

Više
7. December, 2022

Ko je obavezan imati studiju o transfernim cijenama?

Zakonska odredba koja je početkom ove godine stupila na snagu donosi novu obavezu pripreme studije o transfernim cijenama za periode […]

Više
7. December, 2022

Šta nam donosi Zakon o transfernim cijenama?

U skladu sa zakonskim odredbama , poreski obveznici Crne Gore su prilikom godišnje prijave poreza na dobit obavezni iskazati prihode i rashode po osnovu transakcija sa povezanim licima. Takođe, obavezni su i objelodaniti poreska prilagođavanja na osnovu analize TP dokumentacije.

Više
17. November, 2022

Da li obračun zarada povjeriti eksternoj kompaniji?

Kada govorimo o zaradama, svaki pojedinac želi da iznos njegove zarade ostane tajni podatak i kompanije su dužne osigurati tajnost. Svi poslodavci ulažu velike napore da osiguraju da podaci o visini zarade i naknada ne postanu javni. Upravo ovdje i vrlo često, na scenu stupa outsourcing obračuna zarada, kao rješenje koje može da zadovolji sve zahtjeve zaposlenih i njihovih poslodavaca.

Više
16. September, 2022

Prijavite se na Unija Challenge za studente

Ostvarili smo brojne pomake u profesionalnim i tehničkim oblastima i uspostavili nove standarde poslovanja. Upravo zbog toga želimo pomoći i mladima da pored svog formalnog obrazovanja steknu vještine koje će im koristiti u poslovnom svijetu. Jedna od takvih načina su i ovakva takmičenja.

Više