KAKO SE ZAŠTITI OD CYBER NAPADA
25. April, 2022

Kako se zaštiti od cyber napada

Šta je cyber sigurnost?

Cyber sigurnost je praksa zaštite sistema, mreža i programa od digitalnih napada. Takvi cyber napadi obično imaju za cilj pristup, promjenu ili uništavanje osjetljivih informacija te iznuđivanje novca od korisnika ili poremećaj normalnih poslovnih procesa.

Implementacija efikasnih mjera cyber sigurnosti danas je posebno izazovna jer u svijetu trenutno postoji više uređaja nego ljudi, a napadači postaju sve inovativniji.

Uspješan pristup cyber sigurnosti ima nekoliko slojeva zaštite raspoređenih na računare, mreže, programe ili podatke koje namjeravamo zaštititi. U organizaciji, ljudi, procesi i tehnologija moraju se međusobno nadopunjavati kako bi stvorili efikasnu odbranu od sajber napada.

Tehnologija je neophodna za obezbjeđivanje kompjuterskih sigurnosnih alata potrebnih za zaštitu od cyber napada od strane organizacija i pojedinaca. Tri glavna entiteta moraju biti zaštićena: krajnji uređaji kao što su računari, pametni uređaji i ruteri, mreže i cloud. Uobičajene tehnologije koje se koriste za zaštitu ovih entiteta uključuju zaštitne zidove nove generacije, DNS filtriranje, zaštitu od zlonamjernog softvera, antivirusni softver i sigurnosna rješenja e-pošte.

U današnjem povezanom svijetu, svi imamo koristi od naprednih programa cyber odbrane. Na individualnom nivou, napad cyber sigurnosti može rezultirati svime, od krađe identiteta do pokušaja ucjene do gubitka važnih podataka. Napadači se većinom oslanjaju na kritičnu infrastrukturu kao što su elektrane, bolnice i kompanije za finansijske usluge. Zaštita ovih i drugih organizacija ključna je za održavanje  i funkcionisanja našeg društva.

Naši stručnjaci za sigurnost mogu vam pomoći da odaberete pravo rješenje.

Unija Sibit brine o vašoj cyber sigurnosti

U Unija Sibitu smo specijalizovani za cyber bezbjednost. Naši stručnjaci za sigurnost mogu vam pomoći da odaberete pravo rješenje. Sigurnost vaših podataka može postati briga Unije Sibit.

Osnovna ponuda

PAKET NAPREDNE ANTI-VIRUS ZAŠTITE TRENDMICRO: 3 EUR + PDV mjesečno za jednog korisnika