18. avgusta, 2020

Unija Smart IT – Reporting nove generacije

Budućnost poslovne inteligencije je stigla – vaš cijeli posao smješten u samo jednoj personalizovanoj kontrolnoj tabli. Smart Power BI izvještaji i kontrolne table su interaktivni, ažurirani u realnom vremenu i pružaju trenutni pregled.

 

NAPREDNI SISTEM IZVJEŠTAVANJA

Napredni izvještaji Power BI donio je revoluciju u izvještavanju. Omogućava nam automatizaciju obrade podataka i praćenje poslovanja u realnom vremenu. Automatizovani izvještaji prilagođeni su potrebama vašeg preduzeća. Više ne trebate pratiti vaše ključne pokazatelje efekta kroz datoteke, baze podataka i online usluge. Uz napredne izvještaje svi vaši podaci su sada na jednom mestu. Poslovni analitičari više ne trebaju trošiti vrijeme na prikupljanje i čišćenje podataka, oni se sada mogu fokusirati na pružanje vrijednih uvida. Podaci sada zaista mogu služiti svojoj svrsi: bolje i brže donošenje odluka.

 

Interaktivni izvještaji

Power BI izvještaji su interaktivni. Vizualizacije se mogu smanjiti kako bi se otkrili svi detalji ili se spojili u veće agregate. Podaci se mogu posmatrati za različita vremenska razdoblja, proizvode i lokacije. Mogu se postavljati pitanja i crtati parcele koristeći jednostavne ključne riječi u alatu za pitanja i odgovore. Pogledajmo primjer na slici ispod:

 

Podaci bilo kada i bilo gdje, na bilo kom uređaju

Izvještaji su osvježeni u realnom vremenu i uvijek su ažurni, što pruža trenutni pregled. Mogu se pregledati na bilo kojem uređaju i pretraživaču. Mogu se dijeliti sa cjelokupnom organizacijom ili odabranim članovima tima. Korisnici mogu kreirati sopstvene nadzorne table iz odabranih elemenata izvještaja.

 

Povežite se sa bilo kojim izvorom podataka ili uslugom

Power BI može da se poveže sa više od 60 izvora podataka, od baza podataka do datoteka i mrežnih servisa. Podatke više ne trebate da pratite uz pomoć mnogobrojnih usluge. Power BI omogućava uvoz, obradu i praćenje svih podataka na jednom mjestu.

 

INDIVIDUALNI TRENING: KORIŠTENJE DODATNIH IZVJEŠTAJA

Korisnike obučavamo kako da koriste napredne izvještaje. Obuka se odvija pojedinačno ili u grupi, u vašim prostorijama ili u sjedištu Unija Smart. Obuka korisnika je uključena u cijenu naprednih izvještaja.

Krajnji korisnici znaju kako da:

  • Koriste izvještaje na svim uređajima
  • koriste različite sjekače. na primer. Godišnji sjekač (2017, 2018, 2019), KPI sjekač (prihod, priliv, rashodi) i rezač režima (mesečno, ITD)
  • filtriraju podatke
  • detaljno pregledaju detalje
  • postavljaju pitanja i prikazuju podatke na grafikonima koristeći Q&A
  • pretvore pitanja i odgovore u vizualizacije
  • kreiraju sopstvene nadzorne table uz pomoć elemenata iz izvještaja
  • sačuvaju podatke iz vizualizacije
  • podese alarm za različite vrednosti KPI na kontrolnoj tabli
  • podjele izvještaje i nadzorne table sa članovima tima

 

OBRAZOVANJE

Pružamo savjetovanje i podršku za Pover BI, Excel, Power Query i Office 365. Držimo kurseve pogodne za početnički, srednji i specijalistički nivo:

Takođe organizujemo i brojne besplatne edukativne događaje. Power BI letnja škola je serija besplatnih predavanja koja se održavaju u ljetnjim mjesecima.

 

BAZA ZNANJA

Nedeljno djelimo savjete i trikove za Power BI korisnike u našoj Bazi znanja. Već smo analizirali prednosti i uštede koju donosi Power BI izvještavanje. To se nalazi u našem članku Power BI- 5 Benefits article Takođe smo pregledali pravila pisane komunikacije u poslovnom svijetu u International Business Communication Standards.

 

Više informacija na: bi.unija.com/en