Пријавете се за Unija Challenge за студенти
16. септември, 2022

Пријавете се за Unija Challenge за студенти

Регионален натпревар за најдобра проектна задача

Во Unija Smart Accounting, секогаш бараме креативни решенија кои ги поместуваат границите во областа на сметководството, консалтинг и информатичката технологија. Направивме бројни напредоци во професионалните и техничките области и воспоставивме нови деловни стандарди. Токму затоа сакаме да им помогнеме на младите да стекнат вештини кои ќе бидат корисни во деловниот свет покрај нивното формално образование. Еден од овие начини се ваквите натпревари.

Натпреварот е организиран на тој начин што студентите можат да се пријават во една од трите понудени области: сметководство, консалтинг и информатичка технологија. Во рамките на овие области, темите за креирање задачи се:

  • Визијата на сметководството во 2052 г.
  • Истражување на пазарот за потенцијален инвеститор
  • Сајбер безбедност за мали бизниси

Unija Challenge на државно и регионално ниво

Натпреварот Unija Challenge се состои од две фази. Во првата фаза учесниците ќе се натпреваруваат во рамките на својата земја. Десетте најдобро оценети трудови ќе се квалификуваат за финалето на конкурсот на државно ниво и ќе имаат можност да освојат награди во вредност од 400, 600 и 1.000 евра за првите три места.
Победничкиот тим на државно ниво ќе се пласира на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 21 ноември 2022 година во канцеларијата на Унија во Словенија, каде ќе се натпреварува за награда од 5.000 евра.

Пријавете се и иницирајте промени со Унија!

Отворен ден за студенти

За подобро разбирање на работењето на компанијата, сите заинтересирани учесници ќе можат да ги посетат просториите на Унија Смарт Акаунтинг на отворениот ден. На краткиот воведен состанок можете детално да се запознаете со понудените теми, да прашате што ве интересира, да се запознаете со членовите на комисијата и да се запознаете со натпреварувачите. Отворениот ден ќе се одржи на 30.09.2022 година во 12 часот во просториите на Унија во Скопје, на ул. 8ма Ударна Бригада бр. 39, 1000 Скопје.

Освојте го Unija Challenge 2022

Аплицирајте поединечно или тимски до 5 октомври 2022 година. на една од понудените области и теми и пристапете кон изработка на проектната задача и покажете ја вашата креативност и знаење.

Станете дел од оваа позитивна приказна, покажете ни ги вашите вештини и искажете ги вашите идеи. Пријавете се и иницирајте промени со Унија!

Веруваме дека вашиот модерен и неконвенционален надворешен поглед може да донесе нови решенија кои можат да бидат одлични појдовни точки за нови откритија. Тие сигурно ќе бидат одлична почетна позиција за вашата кариера. Кој знае, можеби наскоро повторно ќе ни се вкрстат патиштата.