21. ноември, 2022

Бараме системски инженери со добро познавање на одбојката. Или барем кошарка. И фудбалот е добредојден.

Системски инженер (м/ж)

Не, навистина. Би сакале да победиме на меѓународните спортски игри на Унија. Составуваме тим. Секако, сакаме да победуваме и на друго место. Во ИТ проекти на пример. Затоа, очекуваме дека вашата експертиза ќе помогне да се одржи одличната форма на нашиот ИТ тим.

ЗА НАС
Unija Sibit Smart IT е дел од меѓународната група Unija Smart Accounting. На нашите клиенти им овозможуваме воспоставување комплексни информациски системи, нивен развој, одржување, надградба и интеграција со постоечките решенија. Нашите клиенти се водечки меѓународни и домашни компании кои бараат супериорна и сигурна поддршка. Нашите вработени се врвни експерти во своите области и со редовно, систематско образование се грижиме да остане така. Нашата амбиција е да обезбедиме инспиративна работна средина и висока деловна култура.


РАБОТНО МЕСТО
Како системски инженер, ќе ја дизајнирате и одржувате информациската инфраструктура. Ќе се грижите за развој и тестирање на нови производи и решенија и ќе учествувате во развојни проекти.

Исто така, ќе работите:

      • управување со безбедносни решенија,

      • управување со виртуелни средини Hyper V и VMware,

      • миграција на услуги помеѓу различни средини (on premise – cloud),

    • грижа за безбедносните мерки на виртуелните средини и инфраструктурата,

     • проактивна акција во случај на инциденти со безбедноста на информациите,

      • отстранување на проблеми и одржување на ИТ системите на деловните партнери.

ПРЕДНОСТИ

• вработените во Uniја Group добиваат голем број бенефиции,
• личен годишен буџет за образование,
• бонус од 50 евра месечно за користење по ваш избор, на пример за фитнес или, уште подобро, одбојкарски тренинг :),
• редовна и стимулативна плата за работен успех,
• систематска грижа за професионален развој и можности за напредување,
• учество на годишни меѓународни регионални спортски игри,
• организирани екскурзии и собири,
• способност за работа во хибридна средина,
• бесплатен паркинг простор,      
• повремено можете да работите во која било единица на Унија во регионот, од Љубљана и Скопје, Загреб, до Белград и Подгорица, дури и во Тиват.


ШТО ОЧЕКУВАМЕ

  • искуство и владеење на виртуелизација на серверот, добро познавање на околината на серверот Windows и екосистемот Microsoft 365 (предност е познавање на околината Azure),
  • најмалку 2 години работно искуство на слична работа,
  • секако, ќе цениме и дополнително знаење, како што се познавање на бази на податоци, решенија за резервни копии, јазици за скриптирање, мрежна администрација итн., или кое било друго работно искуство во областа на системска администрација,
  • и да, не паничете ако не сте баш најдобри во одбојката. Ниту ние не сме. Во секој случај, добредојдени сте.


ЛОКАЦИЈА

Позицијата системски инженер Unija Sibit Smart IT се наоѓа во Скопје, ул. 8-ма Ударна бригада бр. 39, или секако може да го изберете хибридниот модел, работејќи од дома.

Пријавите испратете ги на hrm@unija.com