Računovođa savjetnik koji radi u kancelariji pokušava da izračuna porez i pomogne vašoj kompaniji da dostigne puni potencijal
1. October, 2023

Računovođa savjetnik – spasitelj vašeg poslovanja

Računovođa savjetnik: promjena koja ide u korist vašem poslovanju

Računovođa savjetnik nije tipičan računovođa koji radi samo određene računovodstvene poslove. Svi smo upoznati sa glavnim obavezama računovođe od podnošenja poreza do pretvaranja papirnih čekova. Od računovođa se već dugo očekuje da rade crno-bijele. Ali to je samo površina. Dokumentovanje složenih procesa i učešće u većoj šemi zahtjeva da računovođe, ne samo da završe računovodstveni posao, već i da postanu veći dioo vašeg poslovanja i njegovih procesa.

Dakle, šta to znači za vaše poslovanje i šta bi računovodstveni savjetnici trebalo da rade?

Prednosti savjetnika računovođe

Savjetovanje računovođe može u velikoj mjeri pomoći vašem poslovanju kada je u pitanju računovodstveni svijet i može olakšati mnoge druge procese u vašem poslovanju tako da ne morate to da radite sami.

Računovođa savjetnik u kancelariji prikazan je sa laptopom i papirom koji prikazuje podatke i računovodstvene grafike za kolegu

Računovođe savetnici će:

  • razumijeti specifičnost vašeg poslovanja
  • dati vam važne savjete
  • brzo rješiti probleme
  • donijeti iskustvo i kvalitet
  • učiniti da posmatrate iz različitig uglova
  • poboljšati spremnost revizije

Poznaju specifičnost vašeg poslovanja

Prvo, računovođa savjetnik treba da razumije vaše poslovanje. Važno je omogućiti vašim računovođama da se obrazuju o svim oblastima vašeg poslovanja i njegovoj viziji. Ovo može potrajati, ali je važno da oni osjete suštinu vašeg poslovanja kako bi ponudili kvalitetniji savjet koji će biti u skladu sa vašim potrebama. Preporučljivo je angažovati one koji su spremni da razumiju suštinu vašeg poslovanja i žele da saznaju više o tome jer će oni biti veliki dio vašeg poslovanja.

Daju vam važne savjete

Dobar računovođa savjetnik je voljan da istraži i prođe kroz sve vaše transakcije kako bi razumio širu sliku i formirao strategije koje će koristiti vašem poslovanju. U slučaju da vam je potreban savjet, oni će vas posavjetovati o izazovima, obrascima i trendovima. Oni nisu tu samo da smanje brojke, oni su tu da budu prijatelj vašeg posla.

Dobri savjetnici računovođe odmah rješavaju probleme

Savjetnici računovođe uvijek treba da skeniraju sve što se dešava u vašoj kompaniji i pronađu sve probleme i rupe koje sprečavaju vaše poslovanje da se razvija ili raste. Ovdje vaš računovođa više nije samo računovođa, već više savjetnik i ključ koji vam je potreban za uspijeh.

Kada se problemi rano otkriju, to može spasiti vaše poslovanje od gubitka mnogo sredstava i kredibiliteta.

Dva računovođa savjetnika sjede u kancelariji i gledaju podatke i razmišljaju o tome kako da unaprede poslovanje

Donose iskustvo i kvalitet

Dobar savjet je uvijek dobrodošao, posebno kada dolazi od nekoga sa iskustvom. Ovo će vas spriječiti da se zapitate koji pristup da odaberete, kako da se nosite sa teškim odlukama i kako da odgovorite na česte dileme. Pored toga, ovo će vam garantovati da ste u pravim rukama i da imate stručnjaka pored sebe.

Važno je da organizujete redovne sastanke sa svojim savjetnikom računovođom i uvijek budete informisani o tome šta je urađeno i kakvi su planovi, posebno u pogledu budućih koraka koje treba preduzeti za poboljšanje. Ovo će vam dati jasnoću i olakšati postavljanje novih ciljeva kada ste sigurni da idete u pravom smjeru.

Savjetuje  vas da posmatrate iz različitih uglova

Računovodstveni savjetnici će ponuditi različite strategije koje su vam možda nove, ali će vas natjerati da sagledate svoje poslovanje iz različitih uglova. Ovo može promijeniti vašu perspektivu i pomoći vam u vašim procesima donošenja odluka.

Poboljšajte spremnost za reviziju

Kompletna analiza vašeg računovodstvenog položaja i učvršćivanje vašeg pristupa različitim računovodstvenim pitanjima pomoćiće vam da pripremite reviziju sa pravim savjetnikom računovođom.

Gdje pronaći pouzdane i iskusne savjetnike računovođe?

U Unija Smart Accounting, mi ćemo vam pomoći da dobijete sva uputstva koja su vam potrebna kada je u pitanju računovodstvo i savjetodavno računovodstvo. Naša visoka profesionalnost je razlog zašto nam naši klijenti vjeruju, a naš lični pristup izdvaja od drugih.

Kada je u pitanju konsalting, nudimo:

Jednokratno savjetovanjeTo uključuje kreiranje posebnih izvještaja, podešavanje internog izvještavanja ili kalkulacija u proizvodnji, optimizaciju računovodstva, savjetovanje sa odgovarajućim računovodstvenim politikama i još mnogo toga.
Fiksna podrška za vlasničko računovodstvoKonsultacije i pomoć oko tekućih knjigovodstvenih problema, pomoć pri izradi godišnjih računa (kao što su bilans stanja, godišnja poreska prijava, izvještaj o tokovima gotovine, itd.)

Savjetnici raćunovođe će vam pomoći ne samo sa važnim brojevima, već i sa dubljom analizom i istraživanjem vašeg potencijala.

Takođe, nudimo i praktična rješenja i prilagođene pristupe, kao i pravni, poreski, finansijski i računovodstveno savjetovanje. Bilo da ste mala, srednja ili velika firma, mi ćemo ponuditi najbolje usluge sa iskusnom tačkom gledišta imajući na umu vaše najbolje interese.

Savjetnici računovođ će vam pomoći da rastete

Savjetnici računovođ su ključni za pomoć vašem poslovanju na najbolji mogući način. Oni će otvoriti nove perspektive, nove strategije i nove savjete koji će vam – zauzvrat – omogućiti da se lakše nosite sa teškim računovodstvenim izazovima, trošite manje energije i vremena na revizije i posvetite više pažnje svom poslovanju.

Unija Smart Accounting nudi iskusne savjetnike koji uvijek rade na unapređenju svog znanja i koji će svaki slučaj tretirati sa velikom pažnjom, prevazilazeći tradicionalne računovodstvene programe. U cilju poboljšanja efikasnosti poslovanja naših klijenata, uveli smo inovativni Unija Smart Accounting sistem.

Ovo najsavremenije računovodstveno rješenje neprimjetno integriše osnovne usluge, uključujući računovodstvo, IT rješenja i konsalting.

U slučaju da ste zainteresovani i želite da saznate više, posjetite našu veb stranicu i odlučite koja od usluga koje pružamo najbolje odgovara vašim potrebama.