Историја

Со цел да се постигнат највисоките стандарди на услуги засновани на високи професионални способности, пред речиси една деценија почнавме да комбинираме независни сметководствени услуги во Словенија, како и во други земји од поранешна Југославија. Во 2004 година, со спојување на 3 сметководствени сервиси, го направивме првиот чекор во решавањето на недостатокот на професионални вештини и ги обединивме компаниите под еден покрив наречен Unija. Со заеднички напори почнавме да создаваме визија дека Unija обезбедува висококвалитетни услуги за нашите клиенти, организирајќи ја работата на начин кој придонесува за професионален развој на нашите соработници и на самата компанија да и обезбедиме долгорочен успех и углед во општеството.

МИСИЈА

HELP MORE

Нашата мисија е да помогнеме.

Помагаме на нашите клиенти, нашите колеги, нашето општество. Со врвни услуги и развој на напредни технолошки решенија, ги надминуваме очекувањата на нашите клиенти. На овој начин остануваме напред, а исто така и нашите клиенти.

BE PROUD

Ја поттикнуваме креативноста и тимската работа.

Систематски се грижиме за образованието и воведуваме нови решенија кои ни помагаат да работиме полесно и подобро. Ние се стремиме да создадеме средина во која ќе се почитуваме, ќе си веруваме и ќе си помагаме да растеме. Професионално и лично. И ние сме горди на тоа.

BE UNIJA

Се трудиме да промовираме позитивни промени .

Преку акции, со пример, со страст. Во средината во која живееме и работиме, во општеството, во светот. Ова е нашата приказна.

Визија 2025 година

ЛУЃЕ/КАДАР

Ги формиравме најдобрите тимови кои со знаење, доверба и соработка ја обликуваат иднината со која се гордееме.

ПРОЦЕС

Новите решенија и постојаните подобрувања во нашите работни процеси ни помагаат да ја задржиме водечката позиција и да останеме чекор понапред од другите.

КЛИЕНТИ

Им помагаме на нашите клиенти да донесат оптимални одлуки. Тие знаат дека можат да се потпрат на нас.

ПАЗАР

Брендот Unija ужива високо признание и репутација во регионот. Размислувањето за премиум сметководствени услуги значи размислување за Unija.