ПОЧИТУВАНИ СТУДЕНТИ

Unija Academy е програма која ја воведовме за вас бидејќи вработување без искуство е можно и неопходно.

Ни требаш:

ако ви преостанува малку време или сте ги завршиле студиите, а сеуште немате искуство,

доколку сакате да ја започнете својата кариера во една од најуспешните сметководствени компании или

доколку сакате да бидете меѓу избраните кандидати на кои Unija ќе им понуди можност за развој на кариерата.

КАКВИ КАНДИДАТИ БАРАМЕ?

Се бараат млади, студенти, без работно искуство. Ве бараме вас кои верувате дека стекнувањето знаење, посветеноста и трпението не излегле од мода.

Не бараме од вас да бидете гениј во сите области. Не бараме од вас да бидете први во сè. Те бараме тебе што ќе не убедиш дека има причина зошто треба да играш за нашиот тим и дека со твоите чекори создаваме нов пат.

П.С. Сигурно нема да ви замериме за воннаставни активности, хоби, пракса и други видови ангажман.

 

ШТО ВИ НУДИМЕ?

Ние не ви нудиме само пракса. Ви нудиме знаење. Ви нудиме работа. Веднаш ќе почнете да работите во реалниот сектор. Ќе можете да го проширите и директно да го примените вашето знаење.

Нема само да ви кажеме како да го направите тоа, бидејќи ќе го заборавите. Нема ни да ви покажеме. Ќе ве вклучуваме секој ден. Во бизнисот. Така ќе научиш, ќе грешиш и ќе разбереш.

Секој почеток е тежок. Сите сме биле во твоите чевли. Поддршката е важна за вас и ние го знаеме тоа. Затоа за време на траењето на програмата ќе работите со ментор.

Ова е твојата прва вистинска работа, па ајде да бидете платени за тоа. Ќе бидете полноправен член на нашиот тим. Едвај чекаме!

ОЧЕКУВАНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА КАНДИДАТИТЕ

Важно е да верувате во себе. Не за нас, туку за вас. Бидете реални, дали ќе ни верувате ако не веруваме дека сме најдобри во нашата област?

Затоа ни требаш. Со самодоверба. Ни требате вие кои верувате дека грешките се единствениот пат до успехот, дека промените и предизвиците се нов начин да ја достигнете вашата цел.

Професорите ви велат да учите. Тие се здодевни, нели? А знаете зошто ви го кажуваат тоа? Затоа што знаењето е моќ. Знаењето не може да ви се одземе. Ни требате вие желни за знаете.

 

ЗОШТО КАРИЕРАТА ВО UNIJA Е ДОБРА ОДЛУКА?

 

Одговорот ќе ви биде даден доколку скокнете на нашите социјални мрежи. Но, да додадеме.

Обуката, образованието и развојот, професионален и личен, се важни за нас. Не сте комплетни доколку работите цел ден. Каде е забавата во тоа? Ќе видите кога ќе дојдете кај нас.

Работата во модерна меѓународна средина ориентирана кон развој звучи одлично, нели?

Па што чекаш?

Сметководствен сервис UNIJA

Сметководствен сервис UNIJA е присутен на меѓународниот пазар. Се одликува со висококвалитетни сметководствени и консултантски услуги и напредни IТ решенија .

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

Klijenti o nama

VJERUJU NAM

НАЈНОВИ ВЕСТИ

25. септември, 2023

Меѓународни сметководствени услуги: Уметноста на Глобализацијата

Меѓународните сметководствени услуги стануваат сè попопуларни како што се поголем број на бизниси се шират на глобалниот пазар. Има голема придобивка од преминувањето на границите и културите, бидејќи гарантира нови клиенти и нови начини на работа. Меѓународните сметководствени услуги им помагаат на овие бизниси да се справат со дневните потреби за финансиско известување, финансиско сметководство, платен список и многу повеќе.

Повеќе
5. септември, 2023

Пресметка на плата – правилно пресметајте ја вашата плата овде

Пресметката на плата е нешто што сигурно сте го сретнале за време на вашата работа во различни компании. Неправилно пресметаната плата е голем проблем за многу вработени. Причината за тоа може да биде несоодветно познавање на законот, непрофесионалност или негрижа. Работниците кои можеби ја очекуваат токму таа плата за да го прехранат своето семејство, воедно стануваат демотивирани и фрустрирани во својата работа.

Повеќе
6. јули, 2023

Основање на Д.O.O. во Србија

Доколку сакате да отворите/основате друштво со ограничена одговорност во Република Србија, треба да ја следите соодветната процедура како и да ја набавите и подготвите соодветната документација. Со цел да ви заштедиме време и да го приближиме процесот на основање бизнис компанија во Република Србија, подготвивме преглед на најважните податоци поврзани со овој процес.

Повеќе
22. јуни, 2023

Отварање фирма во Северна Македонија

Дали размислувате да отворите друштво со ограничена одговорност како физичко или правно лице? Основањето на друштво со ограничена одговорност во Северна Македонија е по утврдена процедура. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги собравме сите потребни информации за воспоставување на Д.О.О. во Северна Македонија, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

Повеќе
16. јуни, 2023

Студентски натпревар – Unija Challenge 2023

Unija Challenge е студентски регионален натпревар за најдобри проектни задачи во споменатите области. Задачите и темите од овие области претставуваат интересен предизвик во кој учениците можат да го тестираат своето постоечко знаење, да го надградат и да стекнат нови искуства.

Повеќе
15. мај, 2023

Водење бизнис во Босна и Херцеговина

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори кои е тешко субјективно да се измерат и проценат, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живеење на луѓето во одреден регион.

Повеќе
13. април, 2023

Водење бизнис во Словенија

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори тешко се мерат и оценуваат субјективно, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живот на луѓето во одреден регион. Правните рамки, даночните оптоварувања и бенефиции и другите државни регулативи кои го обликуваат начинот на водење бизнис во одредена земја се несомнено мерливи.

Повеќе
5. април, 2023

Промена во сметководствениот сервис

Има многу компании кои не се сигурни дали промената на нивниот сметководствен сервис е вистинската опција за нив. Некои стравуваат дека ако ја сменат сметководствената услуга, тоа може да предизвика проблеми или други потешкотии поврзани со сметководството.

Повеќе
24. март, 2023

Отворањето фирма во Хрватска никогаш не било толку едноставно

Основањето на друштво со ограничена одговорност во Хрватска е по утврдена процедура и е поврзано со одредени трошоци. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги сумираме сите потребни информации за воспоставување на ДОО во Хрватска, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

Повеќе
24. февруари, 2023

Експерти за пресметка на платата

Голем предизвик за сите експерти се честите измени на законот. Во Република Македонија експерт за пресметка на плати треба да ги знае правилата за пресметката на истата и да ги следи измените во законите и во ентитетите и во окрузите и да ги спроведе навреме.

Повеќе