V Računovodski hiši Unija smo zagotovili javno dostopen defibrilator za reševanje življenj

/, Unija/V Računovodski hiši Unija smo zagotovili javno dostopen defibrilator za reševanje življenj

V Računovodski hiši Unija smo zagotovili javno dostopen defibrilator za reševanje življenj

Unija računovodska hiša je poskrbela za novo pridobitev, ki je javno dostopna in uporabna vse dni v letu – avtomatski defibrilator za oživljanje, ki je na voljo vsem, ki nujno potrebujejo pomoč. Nameščen je na zunanjem delu stavbe Poslovne hiše Unija, ob stopnicah pri kavarni Tabularia (dostop iz parkirišča).

Defibrilator je aparat, ki z električnim sunkom požene srce v normalen srčni ritem in tako lahko rešimo življenje ob zastoju srca. Uporaba je varna in enostavna, zato jo lahko uporablja prav vsak. Glede na to, da se v primeru zastoja srca možnost preživetja z vsako minuto zmanjša za deset odstotkov, je izredno pomembno, da lahko tudi nestrokovno usposobljeni ustrezno ukrepajo še pred prihodom ekipe nujne medicinske pomoči.

 

Čeprav upamo, da naprave ne bi nikoli nihče potreboval, se zavedamo, da z njim ob zastoju srca človeku lahko rešimo dragoceno življenje. Zato je v kritičnih trenutkih pomembno, da je difibrilator dovolj blizu, da pomaga pri oživljanju.

Z uporabo avtomatskega defibrilatorja in temeljnih postopkov oživljanja so se seznanili tudi zaposleni Unije računovodske hiše, saj so v ta namen imeli organizirano interno izobraževanje.

2018-05-30T10:40:49+00:00 30.05.2018|Drugo, Unija|