ФИНАНСИСКИ КОНСАЛТИНГ

Ние нудиме финансиски и деловни консултантски услуги во сите фази на животниот циклус на компаниите, бидејќи имаме искусен тим од експерти кои ги знаат вистинските решенија.

ВО УНИЈА КОНСАЛТИНГ ВИ НУДИМЕ ФИНАНСИСКО СОВЕТУВАЊЕ ЗА...

ФИНАНСИРАЊЕ НА ДОЛГ

Помош на компаниите за добивање нови заеми, репрограмирање на постојните кредити, замена на постојните заеми со поповолни заеми и изнаоѓање можности за финансирање со алтернативни финансиски инструменти.

ДОБИВАЊЕ КАПИТИЛ И ДРУГИ ИЗВОРИ НА ФИНАНСИРАЊЕ

Пребарување на потенцијални инвеститори и извршување на трансакцијата за добивање на такви ресурси (докапитализација, мезанин финансирање).

ФИНАНСИСКО И ДЕЛОВНО РЕСТРУКТУРИРАЊЕ НА КОМПАНИЈАТА

Помошта во спроведувањето на финансиското и деловното реструктуирање вклучува вонсудски (доброволни) мерки за реструктуирање и мерки за реструктуирање во рамките на законодавството за несолвентност (превентивно реструктуирање, принудно порамнување).

ФИНАНСИСКИ ПРЕГЛЕД НА БИЗНИСОТ

Целосна услуга за длабинска анализа на компанијата, која им овозможува на заинтересираните страни да добијат увид во правниот статус, финансиската состојба и идентификација на клучните ризици на компанијата.

Proces računovodskega servisa se spreminja in komuniciranje med starim in novim računovodstvom

ДЕЛОВЕН ПРЕГЛЕД ЗА КРЕДИТОРИ (ИБР)

Со независен преглед на работењето на компанијата, заемодавачите добиваат објективни информации за донесување одлуки во врска со постоечките и новите побарувања против компанијата.

ПОДГОТОВКА НА ДЕЛОВЕН И ФИНАНСИСКИ ПЛАН И ЕВАЛУАЦИЈА НА ИНВЕСТИЦИСКИ ПЛАНОВИ И ПРОЕКТИ

Основа за донесување деловни одлуки во компанијата и помош при донесување одлуки за потенцијалните инвеститори и банки.

ОПТИМИЗАЦИЈА НА ТРОШОЦИТЕ

Дали ги знаете 5-те чекори за зголемување на профитот? Во Unija Smart Accounting, ние ги знаеме! Тајната е секогаш не само да се зголеми продажбата, туку и да се намалат трошоците. Со помош на анализа за оптимизација на трошоците, нашите експерти ви помагаат да дознаете каде можете да заштедите, да предложите мерки и, со ваша помош, да ги спроведете.

ПРОВЕРЕТЕ КАКО УНИЈА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ!

ПРЕДНОСТИ НА УНИЈА КОНСАЛТИНГ

На едно место добивате одговори на прашања од различни области. Добро сме позиционирани на дури 14 пазари во Централна и Источна Европа и нудиме практични решенија за оптимизација на работата.

ЦЕЛОСНО ТРЕТИРАЊЕ НА ПРАШАЊА ОД РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ

Правни, сметководствени, даночни, финансиски и деловни консалтинг на едно место.

КОНСУЛТИРАЊЕ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ОБЛАСТ

Сите видови на консултации во регионот на ЦИЕ се на едно место. Горди сме на голем тим консултанти во околу 14 европски земји..

ВИСОКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СОВЕТНИЦИ

Со долгогодишно искуство во пракса и активна улога како предавачи и како автори на професионални публикации

ИНДИВИДУАЛЕН ТРЕТМАН

Ние ги третираме сите наши клиенти поединечно, нудиме практични решенија и помагаме да се оптимизира работата.

КОНСУЛТАНТЕН ТИМ НА УНИЈА

Знаење и искуство што стојат на исклучителна професионална основа и темелно познавање на предизвиците со кои се соочувате.

ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ

Високиот професионализам е клучен фактор што влијае врз изборот на експерт за консултации во одредена област, како и довербата на клиентите. Вработените во Унија Консалтинг ја потврдуваат својата професионалност и со формално образование и со континуирано професионално образование. Повеќе од 100 часа годишна обука е многу над европскиот просек, која се движи помеѓу 30 и 40 часа. Ние сме свесни дека можеме да поставиме и одржуваме високи професионални стандарди само со квалификуван стручен кадар.

ПРАШУВАЈТЕ НÈ ПОЧЕСТО

Секогаш има многу сметководствени проблеми, но некои се почести. Можеби и вашиот е меѓу нив, па проверете ги подолу. Доколку не сте го нашле одговорот, ве молиме контактирајте не и со задоволство ќе одговориме на вашите прашања.

Ние нудиме широк спектар на деловни и финансиски услуги. Нашата област на експертиза е финансирање на долгови. Ние им помагаме на компаниите да земат нови заеми, да ги претворат своите постоечки заеми, да ги заменат заемите со поповолни или да најдат други начини за финансирање опции преку алтернативни финансиски инструменти. Во процесот на стекнување финансии, подготвуваме деловни и финансиски планови, кои им помагаат на потенцијалните инвеститори и банки. Подготвуваме комплетен предлог за оптимална структура на трансакции и внимателно ги проценуваме сите даватели на финансии и инвеститори.

Бизнис планот е многу важен. Можете да го користите во многу различни сценарија, но тоа е најважно за стекнување обврски или други форми на финансирање. Преку правилно изграден деловен план, инвеститорот ви гледа визија, вештини за планирање и потенцијални закани што може да ги има вашиот бизнис. Структурата и содржината на бизнис планот мора да се прилагодат на специфичните потреби на намената за нејзино изготвување. Ако ви треба бизнис план, можете да им верувате на нашите вработени да направат професионален и висококвалитетен бизнис план.

Ние наплаќаме по час. Ако има задача што одзема повеќе време, можеме да се договориме за специјална цена по час.

Да, ние нудиме поддршка за финансиско и оперативно преструктуирање, кое вклучува мерки за вонсудско (доброволно) преструктуирање и мерки во рамките на законодавството за несолвентност (превентивно преструктуирање, задолжително порамнување). Подготвуваме детални стратегии и планови за оптимално преструктуирање, консултации и целокупна поддршка во врска со предлозите и завршување на процесот на дезинвестирање. Ги советуваме нашите клиенти и управуваме со сите процедури за реструктуирање додека не се финализира трансакцијата.

НАШИТЕ ЕКСПЕРТИ

Во Унија, сме свесни за значењето на личниот пристап, затоа ве покануваме да се запознаете со нашите стручњаци кои се грижат за вашето сметководство и да ги разгледате нивните постигнувања.

Кому му се јавувате кога се соочувате со важни одлуки?

На вашиот финансиски директор, се разбира.Ова е процес каде што компанијата ангажира високо квалификуван професионалец за да управува со нејзините финансиски операции. Тоа е оној што го нарекувате.

Дали сакате да инвестирате во Западен Балкан?

Сметајте на нас како ваш локален водич.
Како да основате компанија, како да вработите луѓе и како да не правите грешки што ги прават вашите конкуренти.

Словенија

dr. Nina Orehek Ručigaj

Хрватска

Ivan Podgorski Boček

Босна и Херцеговина

Džejna Mahović

Србија

Dragana Ašić Ratkovac

Црна Гора

Iva Asanović

Северна Македонија

Milan Aleksovski

Milan Aleksovski

ПРЕВЗЕМАЊЕ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО РИЗИЦИТЕ

Со сета должност, ние се грижиме вашиот бизнис да биде ажуриран и во согласност со законот. Ве советуваме како и кога да преземете понатамошни успешни деловни чекори.

Ве интересира продажба на фирма и префрлање на бизнис?

САКАТЕ ДА ДОЗНАЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ПРОЦЕСОТ ВО ВИСТИНА?

За вас подготвивме прирачник со сите потребни информации.

ПРЕПОРАКИ

КЛИЕНТИ КОИ СЕ УВЕРИЛЕ ВО КВАЛИТЕТОТ НА НАШИТЕ УСЛУГИ

C&A, H&M, Hilti, Scania, Špica International, OMV, GSK, Pepco, JYSK, Toyota

Toyota, Air France, Baxter, Resalta, Siol, Total, Vitapur, Ikea

Petrol, Pivovarna Laško Union, Intereuropa, Hycu, Lpp Fashion, Makita

Optika Clarus, Lagermax, IBM, Danfoss, Henkel, LTH Castings, Mondelez, Mennyacht, Hokejska zveza Slovenije, HBO