ЗА ВАС, НИЕ СЕ ГРИЖИМЕ ЗА…

НИСКИ ФИКСНИ ТРОШОЦИ И ЦЕЛОСНА ПОДДРШКА ЗА ВАШИОТ БИЗНИС

Со ниски фиксни трошоци за малите бизниси и претприемачи, ние нудиме сеопфатна поддршка во вашиот бизнис, не само сметководствени услуги, туку и во форма на даночни, правни и финансиски совети. Целата услуга и информации можете да ги најдете на едно место. Нашата цел е да ве поддржиме во вашиот раст.

ПРЕДНОСТИ НА СМЕТКОВОДСТВО ЗА МАЛИ БИЗНИСИ И ПРЕТПРИЕМАЧИ

Ние ви помагаме успешно да работите и да го развивате вашиот бизнис, сите трошоци за сметководство се познати однапред, а за да го надополниме сето тоа, имате личен советник кој е секогаш достапен за вас.

СЕОПФАТНА БИЗНИС ПОДДРШКА

Сеопфатна поддршка за малите бизниси и претприемачи: сметководствен, даночен, правен и деловен консалтинг. Сите информации на едно место.

НИСКА ФИКСНА ЦЕНА

За сметководствени услуги, однапред организираме месечни и годишни задачи, што го олеснува планирањето на вашиот бизнис.

ВАШИОТ ЛИЧЕН АДМИНИСТРАТОР ЗА СМЕТКОВОДСТВО

Секој клиент добива свој сметководител кој ќе ви обезбеди навремена, сигурна и професионална сметководствена поддршка.

ПОДДРШКА ЗА ВАШИОТ РАСТ

Ние нудиме поддршка од самото основање на компанијата, па натаму. Ве советуваме и ви помагаме да продолжите да го развивате вашиот бизнис.

ВО НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ОКОЛУ СЛОВЕНИЈА

Нашите канцеларии се наоѓаат на неколку локации низ Словенија, така што ние сме уште поблиску до вас (Брезовица кај Љубљана, Целје, Ново место, Марибор, Копер, Логатец)

IT РЕШЕНИЈА

Ги следиме модерните IT решенија за оптимизација на бизнисот: • Е-објавување • Бизнис без хартија, • Unija Scan App за побрз и полесен пренос на документацијата на сметководство

МEЃУНАРОДНО ПРИСУСТВО

Се во едно сметководствено решение, за 14 земји во регионот на ЦИЕ (Централна и Источна Европа).

СОВЕТУВАЊЕ

Се на едно место: даночен, правен, сметководствен, деловен и финансиски консалтинг.

Сметководствен сервис UNIJA

Сметководствен сервис UNIJA е присутен на меѓународниот пазар. Се одликува со висококвалитетни сметководствени и консултантски услуги и напредни IТ решенија .

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

ПРЕПОРАКИ

НИ ВЕРУВААТ

НАЈНОВИ ВЕСТИ

15. мај, 2023

Водење бизнис во Босна и Херцеговина

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори кои е тешко субјективно да се измерат и проценат, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живеење на луѓето во одреден регион.

Повеќе
13. април, 2023

Водење бизнис во Словенија

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори тешко се мерат и оценуваат субјективно, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живот на луѓето во одреден регион. Правните рамки, даночните оптоварувања и бенефиции и другите државни регулативи кои го обликуваат начинот на водење бизнис во одредена земја се несомнено мерливи.

Повеќе
5. април, 2023

Промена во сметководствениот сервис

Има многу компании кои не се сигурни дали промената на нивниот сметководствен сервис е вистинската опција за нив. Некои стравуваат дека ако ја сменат сметководствената услуга, тоа може да предизвика проблеми или други потешкотии поврзани со сметководството.

Повеќе
24. март, 2023

Отворањето фирма во Хрватска никогаш не било толку едноставно

Основањето на друштво со ограничена одговорност во Хрватска е по утврдена процедура и е поврзано со одредени трошоци. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги сумираме сите потребни информации за воспоставување на ДОО во Хрватска, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

Повеќе
24. февруари, 2023

Експерти за пресметка на платата

Голем предизвик за сите експерти се честите измени на законот. Во Република Македонија експерт за пресметка на плати треба да ги знае правилата за пресметката на истата и да ги следи измените во законите и во ентитетите и во окрузите и да ги спроведе навреме.

Повеќе
21. февруари, 2023

Воведен е Законот за платежни услуги и платни системи и измени и дополнувања на Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам

Od 01.01.2023. godine počela je primjena novog Zakona o platnim uslugama i platnim sistemima, koji predviđa nekoliko odredbi koje smo odabrali da istaknemo i koje treba uzeti u obzir u dosadašnjem radu. Takođe, u tekstu predstavljamo izmjene i dopune Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Повеќе
3. февруари, 2023

Топ пет карактеристики на квалитетно сметководство

Како да изберете сметководствен систем кој ќе ви стане најдобар пријател, не е многу лесно да се стави во рамките на правилата, но овие пет совети дефинитивно можат да ви помогнат.

Повеќе
26. јануари, 2023

Измена на закони од даночна сфера во Р.С.Македонија

Usvojene su izmjene i dopune Zakona o porezu na lični dohodak, dok su izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Zakona o porezu na dobit još u skupštinskoj proceduri. Sve detalje promjena donosimo u ovom tekstu.

Повеќе
23. јануари, 2023

Флуктуација и заминување на експерти за пресметката на платите

Поради флуктуацијата на вработени, може да се случи фирма со 50 или повеќе вработени да остане без експерт за плати. Кои се сите проблеми што може да се случат доколку единствениот што пресметува плати ја напушти компанијата?

Повеќе
21. ноември, 2022

Бараме системски инженери со добро познавање на одбојката. Или барем кошарка. И фудбалот е добредојден.

Системски инженер (м/ж) Не, навистина. Би сакале да победиме на меѓународните спортски игри на Унија. Составуваме тим. Секако, сакаме да […]

Повеќе