ДРАГИ УЧЕНИЦИ

Дали сакате да ја тестирате стекнатата експертиза и да ја надополните со практично искуство? Дали сакате да научите оперативно сметководство од експертите на Unija?

Дали сакате да бидете меѓу избраните кандидати на кои Унија ќе им понуди можност за развој на кариерата се до експерт сметководител?

Дали сакате да го продлабочите вашето знаење за сметководство и даноци во бесплатна практична обука?

Доколку сакате да ве контактираме, ве покануваме да аплицирате со кратка презентација (CV) на е -маил адресата hrm@unija.com.

ШТО ГЛЕДАМЕ ВО КАНДИДАТИ?

Основни карактеристики на личност и компетентност кај потенцијалниот персонал:

 • Кој знае како да ја работи својата работа (има соодветно знаење и искуство или учи брзо).
 • Кој сака да работи и да се развива (мотивиран е).
 • Кој се занимава со нивната личност и лични вредности.
 • Кој има одлично познавање на еден странски јазик.
 • Кој е дипломиран на додипломски или постдипломски студии по економија.

 

ШТО НУДИМЕ?

Доделување стипендија за персонал и практична обука за позицијата сметководител:

 • по завршување на шестмесечна обука, можност за вработување на неопределено време,
 • обука (основи на сметководство и плата),
 • личен ментор за индивидуално запознавање / следење,
 • можност да работат во успешна компанија, во развојно ориентирана меѓународна средина која ја нагласува важноста на развојот и тимската работа.

ОЧЕКУВАЊА ОД КАНДИДАТИТЕ:

 • веруваат во континуирано учење и подобрување,
 • не се плашат од новитети, промени и постојани предизвици,
 • се позитивни, фокусирани на изнаоѓање решенија,
 • сакаат да работат како тим, да ги споделуваат своите знаења и решенија со другите,
 • нивната работа не е работа,
 • тие се одговорни за себе и за својата работа.

 

ЗОШТО КАРИЕРАТА ВО УНИЈА Е ДОБРА ОДЛУКА?

 

 • Ние ставаме голем акцент на обука, образование и развој, и професионално и лично,
 • работа во успешна и пријатна работна средина,
 • одлични можности за стекнување знаење во правни, даночни, сметководствени и други области во рамките на компанијата,
 • флексибилно работно време,
 • работа во модерна, ориентирана кон развој, меѓународна средина, која ја нагласува важноста на развојот и тимската работа.

Сметководствен сервис UNIJA

Сметководствен сервис UNIJA е присутен на меѓународниот пазар. Се одликува со висококвалитетни сметководствени и консултантски услуги и напредни IТ решенија .

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

Klijenti o nama

VJERUJU NAM

НАЈНОВИ ВЕСТИ

15. мај, 2023

Водење бизнис во Босна и Херцеговина

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори кои е тешко субјективно да се измерат и проценат, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живеење на луѓето во одреден регион.

Повеќе
13. април, 2023

Водење бизнис во Словенија

Успехот на бизнис идејата е под влијание на многу фактори, вклучително и средината во која одлучуваме да ги постигнеме нашите деловни цели. Големо влијание има културата на луѓето, нивните навики и начин на живот. Сите овие социо-демографски фактори тешко се мерат и оценуваат субјективно, без нумерички показатели кои би можеле поопипливо да го диктираат начинот на живот на луѓето во одреден регион. Правните рамки, даночните оптоварувања и бенефиции и другите државни регулативи кои го обликуваат начинот на водење бизнис во одредена земја се несомнено мерливи.

Повеќе
5. април, 2023

Промена во сметководствениот сервис

Има многу компании кои не се сигурни дали промената на нивниот сметководствен сервис е вистинската опција за нив. Некои стравуваат дека ако ја сменат сметководствената услуга, тоа може да предизвика проблеми или други потешкотии поврзани со сметководството.

Повеќе
24. март, 2023

Отворањето фирма во Хрватска никогаш не било толку едноставно

Основањето на друштво со ограничена одговорност во Хрватска е по утврдена процедура и е поврзано со одредени трошоци. За да ви заштедиме драгоцено време, во дадената брошура ги сумираме сите потребни информации за воспоставување на ДОО во Хрватска, а ние со задоволство ќе ви помогнеме околу самата процедура.

Повеќе
24. февруари, 2023

Експерти за пресметка на платата

Голем предизвик за сите експерти се честите измени на законот. Во Република Македонија експерт за пресметка на плати треба да ги знае правилата за пресметката на истата и да ги следи измените во законите и во ентитетите и во окрузите и да ги спроведе навреме.

Повеќе
21. февруари, 2023

Воведен е Законот за платежни услуги и платни системи и измени и дополнувања на Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам

Od 01.01.2023. godine počela je primjena novog Zakona o platnim uslugama i platnim sistemima, koji predviđa nekoliko odredbi koje smo odabrali da istaknemo i koje treba uzeti u obzir u dosadašnjem radu. Takođe, u tekstu predstavljamo izmjene i dopune Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Повеќе
3. февруари, 2023

Топ пет карактеристики на квалитетно сметководство

Како да изберете сметководствен систем кој ќе ви стане најдобар пријател, не е многу лесно да се стави во рамките на правилата, но овие пет совети дефинитивно можат да ви помогнат.

Повеќе
26. јануари, 2023

Измена на закони од даночна сфера во Р.С.Македонија

Usvojene su izmjene i dopune Zakona o porezu na lični dohodak, dok su izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Zakona o porezu na dobit još u skupštinskoj proceduri. Sve detalje promjena donosimo u ovom tekstu.

Повеќе
23. јануари, 2023

Флуктуација и заминување на експерти за пресметката на платите

Поради флуктуацијата на вработени, може да се случи фирма со 50 или повеќе вработени да остане без експерт за плати. Кои се сите проблеми што може да се случат доколку единствениот што пресметува плати ја напушти компанијата?

Повеќе
21. ноември, 2022

Бараме системски инженери со добро познавање на одбојката. Или барем кошарка. И фудбалот е добредојден.

Системски инженер (м/ж) Не, навистина. Би сакале да победиме на меѓународните спортски игри на Унија. Составуваме тим. Секако, сакаме да […]

Повеќе