ПРИДРУЖИ НИ СЕ

Дали уживате во работењето со и за луѓе? Дали сте позитивни, иновативни, грижливи, а професионализмот е вашето второ име? Контактирајте не!

ОТВОРЕНИ РАБОТНИ МЕСТА

ПРАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА ОБУКА

Внесување во базата на податоци за баратели на работа

ЗА ВАС, НИЕ СЕ ГРИЖИМЕ ЗА…

ОДЛИЧНА РАБОТНА СРЕДИНА

Во Unija, ние сме добро свесни за важноста на квалитетна работна средина, така што сите наши вработени имаат оптимални услови за работа, се чувствуваат добро и можат максимално да ги изразат своите способности и да се надополнуваат. Трошењето време на работа не е само квалитетно, туку и пријатно.

УБАВИ, ФУНКЦИОНАЛНИ И ПРОСТОРНИ КАНЦЕЛАРИИ

Никој не сака тесни простори, така што на работа, соодветна работна површина и оптимална опрема се се поважни. Просториите на нашите вработени се организирани и предизвикуваат позитивни чувства кај поединецот. Се грижиме и за оптималниот дизајн на канцелариите, што овозможува квалитетна работа.

БРОЈНИ МОЖНОСТИ ЗА РАЗВОЈ НА ЛИЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО

Во Unija, ние сме горди што им нудиме на нашите вработени постојан развој и надградба на нивните вештини и знаења. Свесни сме и за важноста на личното задоволство и развој, затоа се грижиме за секоја личност поединечно.

ТИМ БИЛДИНЗИ И ДРУГИ БОНУСИ ЗА ВРАБОТЕНИ

Ние сме тим на луѓе, затоа е од најголема важност сите членови да се разбираат и да работат добро заедно. Не само што професионалната компетентност е важна за оваа интеракција, туку е од суштинско значење да се чувствуваме одлично во другата компанија. Затоа во Унија организираме различни активности што го поврзуваат тимот и го зајакнуваат, а вработените добиваат и разни бонуси кои им го прават животот подобар.

ПОДДРЖУВАМЕ РАЗВОЈ И НАПРЕДУВАЊЕ СЕКАДЕ И ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ

Во Унија секој точно знае што треба да направи и каде може да се искачи по скалите за промоција. Патот на кариерата е јасно зацртан – за оној што го сака. Тоа значи демонстрирање напредок во вашиот развојен пат. Ние го поддржуваме развојот на секој поединец на различни начини:

 • Со индивидуално менторство
 • Со групно менторство во имплементацијата на највисокиот професионален кадар на Унија
 • Со различни систематски програми за развој, како што се Програма за развој на потенцијален персонал и советник за сметководство
 • Со редовна месечна интерна обука
 • Со обука на Институтот за сметководство

Бидејќи откривме дека формализираните „од гореспоменатите“ развојни планови не мора да дејствуваат мотивирачки, решивме да го сториме тоа поинаку. Секој вработен добива свои лични ресурси за образование, од кои располага по сопствена дискреција и во согласност со развојните цели. Ова е и слобода. И кога ќе се постигнат развојните цели, заслужуваме награди.

КРЕИРАМЕ ГОЛЕМА СЛИКА СО МАЛИ ПРЕДНОСТИ

Ги следиме современите знаења од областа на мотивацијата и наградите.

Нашиот принцип на нефинансиско плаќање е насочен кон:

 • Го зголемува чувството за слобода. За нас, ефикасноста значи дека целите се постигнуваат. Затоа, не ја мериме ефективноста според тоа колку време поминуваме во канцеларија.
 • Најуспешните ги наградуваме токму со она што им е важно. Не е важно што е важно за менаџерот, туку за оној што ја добива наградата.
 • Ги поврзува колегите надвор од работната средина.
 • Одржува здравје, семејни односи и квалитетни семејни односи. Ако не си го поминуваш добро времето дома, нема никаде да ти е убаво.

Нашиот принцип на финансиско наградување е насочен кон:

 • Го зголемува учењето и докажаното знаење. Знаењето секогаш има вредност за нас.
 • Промовира деловно размислување.
 • Ја зајакнува лојалноста кон компанијата. По можност со неограничен животен век.

Затоа што знаеме да се забавуваме

Двапати годишно се собираме на патување „Билананина“ и новогодишна забава.

Еднаш годишно, се среќаваме со колеги од регионот (Словенија, Хрватска, Босна, Србија, Македонија, Црна Гора, Австрија …) и се натпреваруваме на спортските игри на Унија. Не е важно да се победи, важно е да се учествува (иако е исто така убаво да се победи…). Неколку пати годишно, лидерите го покануваат својот тим соработници на социјален собир. Нашите деца исто така се среќни секоја година затоа што ги посетува и ги подарува Дедо Мраз.

Секој што мисли дека сметководителите се добри само со бројки, греши.

ЗАТОА ШТО ГИ ИМАМЕ ВРЕДНОСТИТЕ ЗА КОИ ЖИВЕЕМЕ

WITH US, VALUES ARE WHAT EMPLOYEES LIVE BY. AND WE EMPLOY PEOPLE WHO DO NOT NEED TO BE COMMANDED WHAT THEY SHOULD BE.

ОБВРСКА ЗА ЗАЕДНИЧКИ ЦЕЛИ

Работата во тим каде секој е подготвен да работи најдобро што може, ни дава чувство дека ќе успееме, без оглед на ситуацијата во која се наоѓаме.

ПОЗИТИВНОСТ

Кај нас, луѓето секогаш наоѓаат начин да бидат позитивни. Ако не, другите ги убедуваат дека работите можат да бидат лоши, само ако сакаат да го гледаат како такви.

УЧЕЊЕ, РАЗВОЈ, ДОСТАВА НА ЗНАЕЊЕ И ИСКУСТВО

Кога учиме нешто ново и го реализираме во пракса, тоа ни дава чувство на задоволство и успех. Што ги задоволува и нашите клиенти.

ВНАТРЕШНИ КОМУНИКАЦИИ

Секој вработен е слободен да ни го каже своето мислење или да праша кога не знае нешто.

ИНОВАЦИЈА

Нема проблеми, само решенија.

ТИМСКА РАБОТА

Добро е да работите таму каде што никогаш не сте сами.

УПРАВУВАЊЕ НА ОДНОСИТЕ СО КОРИСНИЦИТЕ

Ние сме повеќе од обична услуга.

IZJAVE ZAPOSLENIH

Сметководствен сервис UNIJA

Сметководствен сервис UNIJA е присутен на меѓународниот пазар. Се одликува со висококвалитетни сметководствени и консултантски услуги и напредни IТ решенија .

За да ги оптимизираме деловните операции на нашите клиенти, развивме напреден Unija Smart Accounting sistem – нова генерација на сметководство, кој ги поврзува клучните услуги: сметководство, IT решенија и консалтинг. На нашите клиенти им обезбедува практичен увид во комплексните односи во областа на работењето и помага во подобра информираност при донесување на правилни одлуки.

ПРЕПОРАКИ

НИ ВЕРУВААТ

НАЈНОВИ ВЕСТИ

26. јануари, 2023

Измена на закони од даночна сфера во Р.С.Македонија

Usvojene su izmjene i dopune Zakona o porezu na lični dohodak, dok su izmjene i dopune Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Zakona o porezu na dobit još u skupštinskoj proceduri. Sve detalje promjena donosimo u ovom tekstu.

Повеќе
23. јануари, 2023

Флуктуација и заминување на експерти за пресметката на платите

Поради флуктуацијата на вработени, може да се случи фирма со 50 или повеќе вработени да остане без експерт за плати. Кои се сите проблеми што може да се случат доколку единствениот што пресметува плати ја напушти компанијата?

Повеќе
21. ноември, 2022

Бараме системски инженери со добро познавање на одбојката. Или барем кошарка. И фудбалот е добредојден.

Системски инженер (м/ж) Не, навистина. Би сакале да победиме на меѓународните спортски игри на Унија. Составуваме тим. Секако, сакаме да […]

Повеќе
21. ноември, 2022

Дали пресметката на плата треба да се довери на надворешна компанија?

Сите работодавци вложуваат големи напори да обезбедат информациите за платите и придобивките да не станат јавни. Токму тука, и многу често, стапува на сцена аутсорсингот на плати, како решение кое може да ги задоволи сите барања на вработените и нивните работодавци.

Повеќе
16. септември, 2022

Пријавете се за Unija Challenge за студенти

Направивме бројни напредоци во професионалните и техничките области и воспоставивме нови деловни стандарди. Токму затоа сакаме да им помогнеме на младите да стекнат вештини кои ќе бидат корисни во деловниот свет покрај нивното формално образование. Еден од овие начини се ваквите натпревари.

Повеќе
8. август, 2022

Промени во законот за вршење сметководствени услуги во С.Р. Македонија

Со овој закон се уредуваат условите на вршење на сметководствени работи, субјектите кои вршат сметководствени работи, условите за стекнување со статус на сметководител и овластен сметководител, организацијата и работењето на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Северна Македонија, основањето и надлежностите на Советот за унапредување и надзор над сметководствената професија на Република Северна Македонија, како и други прашања кои се однесуваат на вршењето на сметководствени работи.

Повеќе
3. август, 2022

Одржување и управување со информациската инфраструктура

Во Unija Sibit, се гордееме со нашата професионална ИТ поддршка со брзо време на одговор и 24/7 одржување, што значи 24 часа на ден, 7 дена во неделата, вклучително и сабота, недела и празници. Професионалната и сеопфатна поддршка ви гарантира доверливост и висока достапност на сите елементи на информацискиот систем, а одржувањето целосно е  прилагодено на потребите и желбите на клиентот.

Повеќе
28. јули, 2022

Правна превентивна длабинска анализа

Унија консалтинг им нуди на клиентите преглед на Due Diligence. Ова може да вклучува правен, даночен и деловно-финансиски преглед или друга форма на специјализирана ревизија, на пр. комерцијален, технолошки, оперативен преглед.

Повеќе
13. јули, 2022

Проверка на даночната и финансиската состојба на фирмата

Многу е важно да ги идентификувате даночните и финансиските ризици во една компанија, не само ако размислувате за преземањето на таа компанија, туку и кога сакате да ја проверите даночната и финансиската состојба на тековните активности на вашата компанија, да избегнете непотребни казни или да проверите дали има простор за заштеда (оптимизација).

Повеќе
30. јуни, 2022

Потпишан договор со еконосмкиот факултет при универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје

Unija Smart Accounting и Економскиот факултет во Скопје на втори овој месец го потпишаа Договорот за деловна и техничка соработка. […]

Повеќе