Franšiza unija 2018-04-09T11:20:14+00:00

Franšiza Unija

Postanite del uspešne zgodbe tudi vi

Unija je s 1. oktobrom 2013 postala prva računovodska franšiza v Adriatic regiji, ki posluje v skladu s standardi in priporočili Evropske franšizne federacije.
10 razlogov zakaj postati franšizij Unije – močne blagovne znamke, ki jo odlikujejo bogato znanje, izkušnje in reference

1. Strokovna podpora:
Unija franšizam zagotavlja strokovno podporo najboljših strokovnjakov s področja računovodstva, davkov in kadrov. Nepogrešljiv vir informacij nudi tudi Inštitut za računovodstvo, ki preko izobraževanj in specializiranega mesečnika Unikum skrbi za širjenje računovodskega znanja ter njegov prenos iz teorije v prakso in obratno.

2. Izobraževanje kadrov:
Namen izobraževanja kadrov je usvojiti poslovni model Unije, ki franšizi zagotavlja sodoben in učinkovit način poslovanja in doseganje najvišjih standardov izvajanja storitev za stranke.

3. Uporaba blagovne znamke Unija:
Uporaba blagovne znamke Unija omogoča doseganje visoke prepoznavnosti in ugleda v strokovni in širši javnosti. Unija je sodobno in družbeno odgovorno podjetje ter močna blagovna znamka, ki razpolaga s širokim naborom referenc, ki pričajo o visoki stopnji zaupanja.

4. Rast povpraševanja:
Kot franšiza Unije boste pridobili pravico do ekskluzivne prisotnosti v vaši občini in prevzeli vsa povpraševanja znotraj občine.

5. Korporativno trženje in oglaševanje blagovne znamke Unija:

    • redno korporativno oglaševanje z letnim proračunom več kot 100.000,00 eur
    • korporativna internetna stran z več kot 10.000 obiski mesečno
    • zagotavljanje oglaševalskih materialov v sklopu skupnih oglaševalskih kampanj in korporativne PR aktivnosti
    • zagotavljanje prisotnosti na socialnih omrežjih (FB, Twitter, Linkedin)

6. Poslovni model Unije:
Franšize Unije delujejo po poslovnem modelu Unije, ki določa prodajne pogoje, omogoča natančno planiranje aktivnosti in način izvedbe, zagotavlja rast družbe ter povečuje produktivnost v podjetju.

7. IT podpora:
Unija franšizam omogoča uporabo centralnega ERP sistema (Vasco, Oppis, Pantheon), tehnični help desk, možnost shranjevanja in varovanja podatkov po najvišjih standardih ter Unija App (brezpapirno poslovanje) in intranet .

8. Izterjave:
Pridobili boste učinkovit sistem izterjave zapadlih terjatev in možnost prevzema izterjave zapadlih terjatev

9. Vodenje in razvoj kadrov:
Znotraj skupine se izvaja z namenom razvoja in zadrževanja vrhunskega kadra.

10. Mednarodna prisotnost:
Kot del Unijine skupine boste prisotni tudi na trgih izven meja Slovenije.

Če vas zanima ali lahko postanete franšizij Unije, vas prosimo, da nas kontaktirate na: tel. +386 1 360 20 00, e-naslov: info@unija.com

Preverite, kako
lahko Unija
pomaga vam!

KONTAKTIRAJTE NAS