PRIDRUŽI NAM SE

Da li uživate u radu sa ljudima i za ljude? Jeste li pozitivni, inovativni, brižni i profesionalnost je vaše drugo ime? Kontaktirajte nas!

OTVARANJE POSLOVA

PROGRAM PRAKTIČNE OBUKE

Unos u bazu podataka osoba koje traže posao

U Uniji brinemo za…

ODLIČNO RADNO OKRUŽENJE

U Uniji smo svjesni važnosti kvalitetnog radnog okruženja, pa svi naši zaposleni imaju optimalne uslove za rad, osećaju se fino i mogu maksimalno izraziti svoje sposobnosti, te se međusobno nadopunjuju. Provedeno vrijeme na poslu nije samo kvalitetno, već i prijatno.

LIJEPE, FUNKCIONALNE I PROSTORNE KANCELARIJE

Niko ne voli skučene prostore, pa su na poslu odgovarajuća radna površina i optimalna oprema sve važniji. Prostorije naših zaposlenih su organizovane i izazivaju pozitivna osjećanja u pojedincu. Vodili smo računa i o optimalnom dizajnu kancelarija, što omogućava kvalitetan rad.

BROJNE MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ NA OBA NIVOA (LIČNI I PROFESIONALNI)

U Uniji smo ponosni što svojim zaposlenima nudimo mogućnost za stalni razvoj, kao i usavršavanje njihovih vještina i znanja. Svjesni smo i važnosti ličnog zadovoljstva i razvoja, pa brinemo o svakoj osobi pojedinačno.

TEAMBULDINGS I DRUGI BONUSI ZA ZAPOSLENIKE

Mi smo tim ljudi, stoga je od najveće važnosti da se svi članovi međusobno razumiju i dobro sarađuju. Ne samo da je profesionalna kompetencija važna za ovu interakciju, već je od suštinske važnosti da se osjećamo prijatno u društvu jedni drugih. Zato u Uniji dogovaramo razne aktivnosti koje povezuju tim i jačaju ga, a zaposleni dobijaju i razne bonuse koji im poboljšavaju život.

PODRŽAVAMO RAZVOJ I NAPREDUJEMO BILO GDJE I U BILO KOJE VRIJEME

Kod nas svi tačno znaju šta treba da rade i kako mogu napredovati. Put karijere je jasno definisan – za one koji to žele. Napredovati znači pokazati napredak na svom razvojnom putu. Podržavamo razvojni put svakog pojedinca na različite načine:

 • Uz individualno mentorstvo
 • Uz grupno mentorstvo od strane najvišeg stručnog kadra u Uniji
 • Sa različitim programima sistematskog razvoja, kao što su Potencijalno osoblje i Programa za razvoj računovođa konsultanata
 • Uz redovne mjesečne interne obuke
 • Sa obukama na Institutu za računovodstvo

Budući da smo shvatili da formalni razvojni pristupi „kojima se zapovijeda odozgo“ ne moraju nužno djelovati motivacijono, odlučili smo učiniti drugačije. Svaki zaposleni svake godine dobija svoja lična sredstva za obrazovanje kojima raspolaže na vlastiti zahtjev i u skladu s razvojnim ciljevima. I to je sloboda. A kada se postignu razvojni ciljevi, zaslužujemo nagrade.

STVARAMO VELIKU SLIKU SA MALIM PREDNOSTIMA

Pratimo savremena znanja u oblasti motivacije i nagrađivanja.

Naš princip nefinansijskog nagrađivanja ima za cilj:

 • Povećava osjećaj slobode. Za nas efikasnost znači da su ciljevi postignuti. Stoga se efikasnost ne mjeri koliko vremena provodimo u kancelariji.
 • Nagrađujemo najuspješnije upravo onim što im je važno. Nije važno šta je važno vođi, važno je ono što je važno onome koga nagrađujemo.
 • Povezuje kolege izvan radnog okruženja.
 • Održava zdraviju, porodičnu vezu i kvalitetne porodične odnose. Ako se ne provodite dobro kod kuće, ne provodite se nigdje.

Naš princip novčane nagrade usmjeren je na:

 • Veliča učenje i pokazano znanje. Znanje za nas uvijek ima svoju vrijednost.
 • Podstiče poslovni način razmišljanja.
 • Jača lojalnost prema kompaniji. Po mogućnosti s neograničenim trajanjem.

JER ZNAMO KAKO SE ZABAVITI

Dva puta godišnje okupljamo se na izletu „Bilančnina“ i novogodišnjoj zabavi.

Jednom godišnje sastajemo se sa kolegama iz regiona (Slovenija, Hrvatska, Bosna, Srbija, Makedonija, Austrija …) i takmičimo se u sportskim igrama Unije. Nije važno pobijediti, važno je učestvovati (iako je takođe lijepo pobijediti …). Nekoliko puta godišnje vođe pozivaju svoj tim na zajedničko druženje. I naša djeca su svake godine sretna jer ih posjećuje i daruje Djed Mraz.

Svako ko misli da su računovođe dobre samo u brojkama, vara se.

JER IMAMO VRIJEDNOSTI KOJE ŽIVIMO

SA NAMA ZAPOSLENI ŽIVE VRIJEDNOSTI. I ZAPOŠLJAVAMO LJUDE KOJIMA NE MORATE NAREDITI ŠTO TREBA.

POSVEĆENOST ZAJEDNIČKIM CILJEVIMA

Rad u timu u kojem su svi spremni raditi najbolje što mogu daje nam osjećaj da ćemo uspjeti, bez obzira u kakvoj se situaciji našli.

POZITIVNOST

Kod nas ljudi uvijek pronađu način da budu pozitivni. Ako ne, drugi ih uvjeravaju da stvari mogu biti crne samo onoliko koliko ih želimo vidjeti crnima.

UČENJE, RAZVOJ, DJELOVANJE ZNANJA I ISKUSTVA

Kad naučimo nešto novo i primijenimo to u praksi, to nas ispunjava osjećajem zadovoljstva i uspjeha. Stoga su i naši klijenti zadovoljni.

UNUTRAŠNJE KOMUNIKACIJE

Svaki zaposleni je slobodan da iznese svoje mišljenje ili pita kada nešto ne zna. Kod nas se razgovora naglas, a ne tiho.

INOVATIVNOST

Nema problema, samo rješenja.

TIMSKI RAD

Dobro je raditi tamo gdje nikada niste sami.

UPRAVLJANJE ODNOSIMA S KUPCIMA

Mi smo više od usluge.

IZJAVE ZAPOSLENIH

Računovodstveni servis Unija

Računovodstveni servis Unija prisutan je na međunarodnom tržištu. Odlikuje se visokokvalitetnim računovodstvenim i konsultantskim uslugama i naprednim IT rješenjima.

Kako bismo optimizovali poslovanje naših klijenata, razvili smo napredni Unija Smart Accounting sistem – novu generaciju računovodstva koja povezuje ključne usluge: računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje. Naprednom obradom podataka našim klijentima pružamo pouzdan uvid u prilagođene izvještaje, koji su savremena podrška u procesu donošenja poslovnih odluka.

KLIJENTI O NAMA

VJERUJU NAM

NAJNOVIJE VIJESTI