1. September, 2020

Unija Smart IT – Reporting nove generacije

Budućnost poslovne inteligencije je stigla – vaš ceo posao smešten u samo jednoj personalizovanoj kontrolnoj tabli. Smart Power BI izveštaji i kontrolne table su interaktivni, ažurirani u realnom vremenu i pružaju trenutni pregled.

 

NAPREDNI SISTEM IZVEŠTAVANJA

Napredni izveštaji Power BI doneo je revoluciju u izveštavanju. Omogućuje nam automatizaciju obrade podataka i praćenje poslovanja u realnom vremenu. Automatizovani izveštaji prilagođeni su potrebama vašeg preduzeća. Više ne trebate pratiti vaše ključne pokazatelje efekta kroz datoteke, baze podataka i online usluge. Uz napredne izveštaje svi vaši podaci su sada na jednom mestu. Poslovni analitičari više ne trebaju trošiti vreme na prikupljanje i čišćenje podataka, oni se sada mogu fokusirati na pružanje vrednih uvida. Podaci sada zaista mogu služiti svojoj svrsi: bolje i brže donošenje odluka.

 

Interaktivni izveštaji

Power BI izveštaji su interaktivni. Vizualizacije se mogu smanjiti kako bi se otkrili svi detalji ili se spojili u veće agregate. Podaci se mogu posmatrati za različita vremenska razdoblja, proizvode i lokacije. Mogu se postavljati pitanja i crtati parcele koristeći jednostavne ključne reči u alatu za pitanja i odgovore. Pogledajmo primer na GIF slici ispod:

 

Podaci bilo kada i bilo gde, na bilo kom uređaju

Izveštaji su osveženi u realnom vremenu i uvek su ažurni, što pruža trenutni pregled. Mogu se pregledati na bilo kom uređaju i pretraživču. Mogu se deliti sa celokupnom organizacijom ili odabranim članovima tima. Korisnici mogu kreirati sopstvene nadzorne table iz odabranih elemenata izveštaja.

 

Povežite se sa bilo kojim izvorom podataka ili uslugom

Power BI može da se poveže sa više od 60 izvora podataka, od baza podataka do datoteka i mrežnih servisa. Podatke više ne trebate da pratite uz pomoć  mnogobrojnih usluge. Power BI omogućava uvoz, obradu i praćenje svih podataka na jednom mestu.

 

INDIVIDUALNI TRENING: KORIŠTENJE DODATNIH IZVEŠTAJA

Korisnike obučavamo kako da koriste napredne izveštaje. Obuka se odvija pojedinačno ili u grupi, u vašim prostorijama ili u sedištu Unija Smart. Obuka korisnika je uključena u cenu naprednih izveštaja

Krajnji korisnici znaju kako da:

  • Koriste izveštaje na svim uređajima
  • koriste različite sekače. na primer. Godišnji sekač (2017, 2018, 2019), KPI sekač (prihod, priliv, rashodi) i rezač režima (mesečno, ITD)
  • filtriraju podatke
  • detaljno pregledaju detalje
  • postavljaju pitanja i prikazuju podatke na grafikonima koristeći Q&A
  • pretvore pitanja i odgovore u vizualizacije
  • kreiraju sopstvene nadzorne table uz pomoć elemenata iz izveštaja
  • sačuvaju podatke iz vizualizacije
  • podese alarm za različite vrednosti KPI na kontrolnim tabli
  • podele izveštaje i nadzorne table sa članovima tima

 

OBRAZOVANJE

Pružamo savetovanje i podršku za Pover BI, Excel, Power Query i Office 365. Držimo kurseve pogodne za početnički, srednji i specijalistički nivo.

 

Takođe organizujemo i brojne besplatne edukativne događaje. Power BI letnja škola je serija besplatnih predavanja koja se održavaju u letnjim mesecima.

 

BAZA ZNANJA

Nedeljno delimo savete i trikove za Power BI korisnike u našoj Bazi znanja. Već smo analizirali prednosti i uštede koju donosi Power BI izveštavanje. To se nalazi u našem članku Power BI-5 Benefits article. Takođe smo pregledali pravila pisane komunikacije u poslovnom svetu u International Business Communication Standards.

 

 

Više informacija na bi.unija.com/en