Istorija

U cilju postizanja najviših standarda usluga zasnovanih na visokim profesionalnim sposobnostima, prije skoro deceniju smo počeli da kombinujemo nezavisne računovodstvene usluge u Sloveniji, kao i u drugim zemljama bivše Jugoslavije. Godine 2004., spajanjem 3 računovodstvena servisa, napravili smo prvi korak u rJešavanju nedostatka profesionalnih vJeština i spojili preduzeća pod jednim krovom pod nazivom Unija.  Zajedničkim snagama počeli smo da stvaramo viziju da Unija pruža visokokvalitetne usluge našim klijentima, organizacijom rada na način da doprinese profesionalnom razvoju naših saradnika i da samoj kompaniji obezbijedimo dugoročan uspjeh i ugled u društvu.

Misija

HELP MORE

Naša misija je da pomognemo.

Pomažemo našim klijentima, našim kolegama, našem društvu. Vrhunskim uslugama i razvojem naprednih tehnoloških rješenja prevazilazimo očekivanja naših klijenata. Na ovaj način napredujemo. Kao i naši klijenti.

BE PROUD

Podstičemo kreativnost i timski rad.

Sistematski vodimo računa o obrazovanju i uvodimo nova rješenja koja nam pomažu da radimo lakše i bolje. Nastojimo da stvorimo okruženje u kojem se poštujemo, vjerujemo jedni drugima i pomažemo jedni drugima u rastu. Profesionalno i lično. I na to smo ponosni.

BE UNIJA

Trudimo se da promovišemo pozitivne promjene.

Kroz akcije, primjerom, sa strašću. U sredini u kojoj živimo i radimo, u društvu, u svijetu. Ovo je naša priča.

Vizija 2025

LJUDI/KADAR

Osnovali smo najbolje timove koji znanjem, povjerenjem i saradnjom oblikuju budućnost na koju smo ponosni.

PROCES

Nova rješenja i stalna poboljšanja naših radnih procesa pomažu nam da zadržimo vodeću poziciju i budemo korak ispred drugih.

KLIJENTI

Pomažemo našim klijentima da donesu optimalne odluke. Oni znaju da se mogu osloniti na nas.

TRŽIŠTE

Brend Unija uživa visoku prepoznatljivost i reputaciju u regionu. Razmišljanje o vrhunskim računovodstvenim uslugama znači razmišljanje o Uniji.